5fd91a2b306d8

Artiklar

Prylnyhet: Black Diamond Jetforce Pro

En av Åka Skidors favoriter från prylmässan ISPO 2019 är Black Diamonds nya batteridrivna lavinryggsäck Jetforce Pro.

Text: Gabriella Edebo • 2019-03-05 Uppdaterad 2019-03-05

Till nästa vinter kommer Black Diamond att ha tre typer av lavinryggsäckar med olika system i varje, något förvirrande eftersom alla kallas olika variationer av Jetforce. Två av dem är batteridrivna, Jetforce Tour 26L har systemet Alpride E1 och Jetforce Pro använder BDs egna batteridrivna variant. Utöver det kommer även Jetforce UL, som står för Ultra Light som har Alpride 2.0 i sig vilket är varianten av lavinryggsäck som aktiveras av två små gasfyllda patroner.

Alla säckar kommer i två storlekar på rygglängd för optimal passform för fler användare.

Prylnyhet: Black Diamond Jetforce Pro
Alla tre nyheter. Från vänster: Jetforce UL, Jetforce Tour & Jetforce Pro.

Jetforce Pro är enligt Black Diamond själva den största nyheten som de pushar mest för. Den är 0,5 kilo lättare än deras tidigare batteridrivna Jetforce-säck och väger nu 2,8 kilo. Den kommer i tre olika volymer, 10, 25 och 35 liter, med möjlighet att byta emellan med ett zipon-sytem som liknar det som ABS länge använt sig av.

Det som gör Jetforce Pro unik är bland annat att du kan välja sida för aktiveringshandtaget, vilket är användbart till exempel för snöskoteråkare, om du är vänsterhänt eller helt enkelt bara vill byta sida. Utöver det så är säcken även utrustad med rörelsesensorer som gör att systemet stänger av sig själv efter att ha varit stilla i tolv timmar för att förhindra att batterier laddar ur av misstag. Du kan även uppdatera programvaran direkt från din telefon via bluetooth och med hjälp av några lysdioder på handtaget kan du alltid se hur mycket batterikapacitet du har kvar innan det är dags för nästa laddning.

Litiumbatteriet påverkas en aning av kyla men enligt Black Diamond ska det inte vara något problem eftersom kapaciteten på batteriet är så pass mycket högre än vad som behövs för att blåsa upp ballongen. En full laddning ska klara av att blåsa upp säcken tre till sex gånger, beroende på temperatur och den lägsta rekommenderade gränsen är satt till minus 30 grader celsius. Om du dragit säcken så är systemet programmerat att efter tre minuter tömma ballongerna på luft och på så sätt förhoppningsvis skapa en luftficka för den begravda i lavinen.

I övrigt så är designen på nya Jetforce Pro väldigt clean, men med en rad gömda funktioner som undanstoppad benrem, hjälmfäste och diagonalt bärsystem för skidor eller snowboard.

Se Petter från Black Diamond visa och berätta mer om ryggsäcken Jetforce Pro i filmen nedan:

Guide: flyga med lavinryggsäck

Prylfavoriter ISPO 2019: K2 Mindbender 130


Nyheter och trendspaning på ISPO 2019


Prylfavoriter ISPO 2019: Sweet Protection Interstellar


Text: Gabriella Edebo • 2019-03-05
ArtiklarPrylarBlack DiamondIspoLavinryggsäckarVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen