Junior World Champs i Kläppen. Foto: Freeskiing Sweden

Artiklar

Skidsnack #14: Veckans nyheter i skidvärlden

Nyheter denna vecka cirkulerar mycket kring park, Kläppen och snowboard. Med Cody Bramwell som veckans huvudperson.

Text: Gabriella Edebo • 2019-04-07 Uppdaterad 2019-04-07

Aprilskämt

Ingen missade väl att det var första april tidigare i veckan? Vi gjorde en sammanställning av skidvärldens påhitt som du kan läsa här. Och nej, vi ska inte slås ihop med freeride.se för alla lättlurade som bara läser rubriker.

Aprilskämt i skidvärlden 2019


Åka Skidor och Freeride.se slås ihop

Aprilpuder

Även om det kändes som ett aprilskämt så var det sant att Riksgränsen har 4 meter snö just nu, och mer lär hinna komma innan vintern är slut. Och i stora delarna av Alperna snöade det rejält i veckan.. Och även i Tarfala har det kommit en hel del… Underskatta icke April!

Cody till världstouren!

Svenska “elitbummaren” Cody Bramwell knep den enda platsen i herrarnas snowboardklass som avancerar från kvaltouren till Freeride World Tour nästa år. Applåder och grattis! Läs mer här.

Cody Bramwell har kvalat till Freeride World Tour

Grannsämja i Idre

Den nya skidorten Idre Himmelfjäll som är planerad att öppna upp till nästa säsong har inlett ett samarbete med grannorten Idre Fjäll som kommer att ha hand om preparering av anläggningens pister.

Aioli Cashout

Lördagen den 13 april bjuder Oliver Karlberg och Ramundberget in till en parktävling med twist i parken i Ramis.Tävlingsformen är en “tricks för kontanter tävling” som är öppen för alla och gratis att vara med på, men om du gör något coolt trick kan du bli belönad med lite cash och goodies. Läs mer här.

Lavinolycka i Sylarna

Sju personer var involverade i en allvarlig lavinolycka i närheten av Sylarnas fjällstation i fredags. Efter en omfattande räddningsinsats fördes två personer till sjukhus varav en med allvarliga, men inte livshotande, skador. Lavinen var enligt uppgift cirka 50 meter bred och triggades nära Fruntimmersklumpen strax norr om fjällstationen.

Junior-VM i Kläppen

Just nu och under hela nästa vecka arrangeras Junior-VM i Freeski och Snowboard i Kläppens snowpark. Tävlingarna sänds live och du hittar hela programmet för veckan här.

Kalvningstider i fjällen

Nu börjar renar söka sig till plattare mark för att kavla så kom ihåg att det är enormt viktigt att lämna renarna ifred och inte störa, annars är det hög risk att vajor blir stressade och överger sina nyfödda kalvar. Sök information och undvik dessa områden om du ska gå på tur

Veckans Filmer

Lumi Episodes #3 – Nordals

Kajsa Mattää och Fanny Hansson är tillbaka hemma i Riksgränsen och njuter av snöläget som ovan skvallrar om, trots trasig lift.

Pepp by Granbom

Christoffer Granbom som tidigare åkt Freeride World Tour drog till St Anton och hälsade på den nu i efterhand blivande FWT-åkaren Cody Bramwell och Adam Björk, som visade sina favoritåk kring det gigantiska systemet.

Kimbo Sessions – the Film

Avvara 40 minuter av din dag och se en film om parkvärldens mest hajpade event Kimbo Sessions som blivit en tradition i Kläppens park varje vår efter det att anläggningen stängt för säsongen. Hör mer om eventet bakgrund, hur det blev till och historien bakom Sveriges bästa snowpark direkt från grundaren Kim Boberg och Kläppens VD.
En riktigt fin film skapad av Imaginary Trace/Andreas Olofsson som sparat de allra bästa klippen från varje år till i kombination med intervjuer och klipp från bakom kulisserna.

Hej Freeride, kul att ni är här och snor nyheter!

Skidsnack #13: Veckans nyheter i skidvärlden


Cody Bramwell har kvalat till Freeride World Tour


Nedre sittliften i Riksgränsen är trasig


Text: Gabriella Edebo • 2019-04-07
ArtiklarNyheterKläppenskidsnack

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top