Foto: Audi

Artiklar

Candide vågsurfar med skidutrustning

En av världens bästa skidåkare hittar sina egna sätt att svalka sig i sommarvärmen.

Text: Gabriella Edebo • 2019-07-09 Uppdaterad 2019-07-09

Candide Thovex är känd som en av nutidens absolut bästa skidåkare världen över och kan åka skidor ruskigt snabbt på vilket underlag som helst. I filmen Ski the World bevisar han att allt från sten, snd och gräs till vågor och den kinesiska muren är åkbart enligt hans definition.

Videon lämnade hela skidindustrin med hakan nere vid knäna samtidigt som kugghjulen innanför pannan snurrade på högvarv för att lista ut hur tusan han bar sig åt.
Som tur är behöver vi inte lista ut allt på egen hand nu när en Behind the Scenes-serie börjat pytsas ut på nätet. I det första avsnittet fick vi se hur sekvensen från Sicilien i Italien spelades in där Candide åker utför Alaska-liknande spines av sand och sten.

Candide vågsurfar med skidutrustning
Candide i Centuripe, Italien. Foto: Audi

Nu i avsnitt nummer två visas hur scenerna med vatten och vågar blev till. Vågsurfingen spelades in i två olika så kallade wave pools där en artificiell våg skapas i en bassäng och på så vis erbjuder en mer förutsägbar och flexibel plats för filminspelning. Den ena våg-parken ligger i Baskine i norra delen av Spanien och den andra i Wales i Storbritannien.

Candide vågsurfar med skidutrustning
Foto: Audi

Självklart bär Candide i vanlig ordning sina skidkläder oavsett väder, temperatur eller underlag han åker på. Under fötterna ser det ut som att han har ett par av sina gyllene Faction Candide 4.0 från 2018, men vid en närmare granskning syns vissa modifikationer. Redigerarna verkar ha varit noga med att inte visa för mycket av utrustningens detaljer men det ser ut som att Candide använder vanliga skidor vid backflippen samt ett gäng andra par med olika mängd skummaterial under belaget för att ge lite mer flyt i vattnet.

Se filmen nedan.

Candide Thovex erövrar världen


Skidsnack – månadens skidnyheter i juni


Fråga Åke: skidlegender och politik


Text: Gabriella Edebo • 2019-07-09
ArtiklarCandide ThovexSommarskidåkningSurfVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen