Foto: Marek Ogień / Red Bull Content Pool

Artiklar

Film: Det omöjliga åket från toppen av K2

Minns ni den vansinniga polacken Andrzej Bargiel som blev först i världen med att lyckas åka skidor från toppen av K2? Nu finns en långfilm att se gratis om det syrefattiga äventyret.

Text: Gabriella Edebo • 2020-07-24 Uppdaterad 2020-07-24

Världens näst högsta berg K2 mäter 8611 meter över havet och anses vara ett av världens mest tekniskt svåra och farliga berg att bestiga. 

Den 22 juli 2018 blev Andrzej Bargiel från Polen den första personen att åka skidor från toppen av K2 och bedriften blev en historisk sensation inom både skid- och bergsklättringskretsar.

Video: första skidåket från toppen av K2

Film: Det omöjliga åket från toppen av K2
Foto: Marek Ogień / Red Bull Content Pool

Självklart hade den energidryckssponsrade skidalpinisten ett antal kameror runt sig som dokumenterade det extrema rekordet, och nu finns en 65 minuter lång film att se gratis på Red Bull TV.

Trailer för filmen:

Klicka på bilden nedan för att se hela filmen.

Film: Det omöjliga åket från toppen av K2

Video: första skidåket från toppen av K2


Branta vägval i livet med Johanna Stålnacke


Jesper Petersson – brantåkande doldis i Chamonix


Andreas Fransson – Ett liv på gränsen


Text: Gabriella Edebo • 2020-07-24
ArtiklarToppturVärldsrekordVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top