Artiklar

Speedskiing – Skidåkning i jakt på fysikens gränser

Världsrekord, acceleration och brännskador. Det här är speedskiing, den snabbaste icke-motoriserade sporten på planeten Jorden.

Artiklar

Film: Det omöjliga åket från toppen av K2

Minns ni den vansinniga polacken Andrzej Bargiel som blev först i världen med att lyckas åka skidor från toppen av K2? Nu finns en långfilm att se gratis om det syrefattiga äventyret.

Artiklar

Världens snabbaste maratonlöpare i pjäxor

Ibland kan det vara jobbigt nog att gå till liften i pjäxor, men tänkt dig då att springa 42 195 meter med tidspress. Det har en britt precis gjort för att sätta ett nytt världsrekord i att springa ett maraton i pjäxor.

Artiklar

Skidsnack #17: Veckans nyheter i skidvärlden

Temat på denna veckas nyhetsbuffé är skicross, tveksamma vinster och världsrekord, mer liftdrama i norr och slaskåkning med blades.

Artiklar

Video: första skidåket från toppen av K2

Se hur Andrzej Bargiel från Polen blev först i världen med att åka skidor hela vägen från toppen av världens näst högsta berg K2 i Himalaya.

Nytt världsrekord i antal höjdmeter på skidor

18654 höjdmeter på 24 timmar är det nya världsrekordet efter att amerikanen Mike Foote tagit sig 60 gånger upp och ner för en liten backe i Whitefish, Montana.

Nyheter

Otroligt världsrekord i fallhöjd: 762 000 höjdmeter på ett år

2,5 miljoner fot, eller 762 000 meter. Aaron Rice världsrekord i antal skidassisterade meter uppför under ett kalenderår är inget annat än rent vansinne.

Shiffrin jagar giganterna

En ung amerikanska är på god väg att krossa rekorden i den alpina världen. Med 26 världscupsegrar har Mikaela Shiffrin tagit upp jaken på Vonn och Stenmark.

Här slår han rekordet för världens längsta rail

Det tog honom 4 dagar, men nu har freeski-stjärnan Tom Wallisch rekordet för världens längsta rail med 129 meter.

Nytt världsrekord för högsta air – krossade det gamla

Suzuki Nine Knights gick av stapeln i helgen med bland annat två nya världsrekord som resultat.

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top