Sälfjällstorget i Lindvallen. Bild: Skistar

Artiklar

Ingen jul och nyår i Sälen om inte coronaläget förbättras

Läget är nu allvarligt för jul- och nyårshelgen i Sälenfjällen. Om smittspridningen inte går ner, och de nya hårdare restriktionerna kvarstår, kommer Sälenfjällen inte att kunna öppna för jul- och nyårsfirande.

Text: Peter Nilsson • 2020-11-18 Uppdaterad 2020-11-18

I en intervju med SVT uppger Anders Bjernulf, VD för Destination Sälenfjällen, att det inte blir något öppnade av Sälenfjällen till jul och nyår om de nya hårdare coronarestriktionerna fortsätter att hålla i sig. 

Och det är ingen tvekan om att om skärpningarna håller i sig blir det inget jul och nyår i Sälen?, frågar reportern.

Självklart inte, svarar Anders Bjernulf.

Nu vädjar därför skidnäringen i Sälen till allmänheten att skärpa sig så att coronasmittan minskar.

Alla måste ändra sitt beteende. Jag tror att de restriktioner vi just nu ser är ett sätt att kunna förbereda för en bra jul och nyår i Sälenfjällen, säger Anders Bjernulf.

Han fyller i att det finns få ställen i vårt land som är så trygga att vistas i som Sälenfjällen kommer vara i jul och nyår.

Men om Folkhälsomyndigheten säger “Stäng Sälen”, då stänger vi Sälen, avslutar Anders Bjernulf.

 

Ingen jul och nyår i Sälen om inte coronaläget förbättras
Tandådalen. Bild: Skistar

Länsstyrelsen Dalarna har som vanligt sina fjällstugor stängda fram till 20 februari 2021.

Rastskydden, alltså de små nödstugor som finns för den som hamnar i nöd på fjället, fortsätts hållas öppna eftersom de fyller en viktig funktion i fjällsäkerheten. Däremot ska de enbart användas i direkta nödsituationer som vid skador eller vid extrema väderförhållanden.

Enligt Länsstyrelsen är det i nuläget bra att vara extra försiktig om man beger sig ut på fjället, eftersom eventuella hjälpinsatser kan fördröjas då sjukvård och andra viktiga samhällsfunktioner belastas hårt.

Frankrikes skidorter presenterar gemensam Covid-strategi inför vintern


Smittskyddsläkare flaggar för eventuell stängning av fjällområden – Skistar presenterar åtgärder


Avbokningsregler för skidresor i coronatider


Text: Peter Nilsson • 2020-11-18
ArtiklarCovid-19Sälen

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top