Bild: Friflyt.no

Artiklar

Video: Älg kryssar mellan skidåkare i pisten under premiärhelg i Hafjell

Det var tydligen inte bara skidåkare som längtat efter premiären i Hafjell.

Text: Peter Nilsson • 2020-12-13 Uppdaterad 2020-12-27

I helgen öppnade Hafjell för säsongen och det var uppenbart att det inte bara var skidåkare som längtat efter att ge sig ut i backarna. Även en älg tog chansen att känna på pisten, där den kryssade mellan skidåkare innan den vek av in i skogen. Händelsen fångades på film. Nyheten delades vidare av den norska Friflyt.

Det är den tidigare parkchefen i Hafjell, Roger Hjelmstadstuen, som lagt ut filmen på Facebook. 

– Skogens konung testar pisterna i Hafjell i dag, skriver Roger Hjelmstadstuen i ett inlägg på Facebook. Filmen är filmad av Sofie H.

Ingen kom till skada och älgen har inte synts till igen efter händelsen. En spekulation är att älgen, som inte syntes i kassaregistret för dagens liftkortsförsäljning, vill undvika böter för att ha nyttjat pisterna utan giltigt Skipass och därför håller sig undan. Att döma av älgens stabila kurvtagningsteknik verkar det dock inte vara första gången den testar på greppet i pisterna. 

Se videon här:

Filmsvep: 5 filmer för veckan


Zoom – puderfrossa på djup nivå


Skogsåkning och pistvaktsvibbar i Borgafjäll


Text: Peter Nilsson • 2020-12-13
ArtiklarHafjellVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen