Foto: Nico Vuignier

Foto: Nico Vuignier

Video

Filmsvep: Fem filmer för årets första vecka

Brinnande drönare, ingen-balans-balansen i livet och stora 3or med The Blondes. Här är fem filmer för årets första vecka.

Text: Peter Nilsson • 2021-01-04 Uppdaterad 2021-01-04

Reasons – The No Balance Balance

Ena dagens uppdrag är stora linjer i Alaska. Andra dagen är det att få ut hela familjen från huset ut till bilen. Ingrid Backstrom balanserar familjelivet med livet som professionell skidåkare hemma i Alaska. Om det är något hon lärt sig om balans i livet, är det att hitta den där ingen-balans-balansen. I den här filmen får vi en glimt av båda hennes vardagar. Och en hel del riktigt läcker skidåkning.


Long Live the Queen

2020 blev Veronica Paulsen den första kvinnan att landa en bakåtvolt in i Corbet’s Couloir, Jackson Hole. Här är en kort inblick i hennes väg dit.


Heatseeker – Night skiing short film (flares on drones)

Den kreativa filmskaparen Nico Vuignier verkar ha lessnat på att använda pannlampa. I den här filmen åker de efter mörkrets inbrott med vägen upplyst av brinnande drönare. Varför använda pannlampa när man istället kan åka under en brinnande drönare?


Flying High with Coach Sam and The Blondes. Huck Yeah!

Tjejgänget The Blondes, Tonje Kvivik, Emily Childs och Janelle Yip, tar hjälp av Sam Kuch för att pejla in sina handdrag 3or. Stort ladd utlovas i det här segmentet från Matchstick Productions film Huck Yeah!.


Ice and Palms – Bikepacking Från Dürbheim till Nice

Jochen Mesle and Max Kroneck cyklar och turar genom hela alperna, från ena änden till havet. Här är den prisvinnande filmen från El Flamingo Films i sin fulla längd. (Det går att slå på /av undertexter)


Text: Peter Nilsson • 2021-01-04
filmMSP FilmsVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen