101 år gammal är Klaus Obermeyer en levande skidlegend. Foto: MSP

101 år gammal levande skidlegend – åker fortfarande

Flydde från nazisterna på skidor. Blev skjuten i bergen. Tog sig till Amerika och blev skidlärare i Aspen, uppfann dunjackan och plastpjäxan. Bland annat.

Foto: Nico Vuignier

Filmsvep: Fem filmer för årets första vecka

Brinnande drönare, ingen-balans-balansen i livet och stora 3or med The Blondes. Här är fem filmer för årets första vecka.

Trailer-tablå: höstens skidfilmer 2020

Trailersäsongen är redan igång och trots en annorlunda och kortare säsong än vanligt är utbudet av filmer som kommer i höst riktigt lovande.

Nyheter

Från hälften tjejer till noll i årets skidfilm

Ett av skidvärldens största filmbolag har skjutit sig själva i foten. Matchstick Productions gick från att i fjol skryta om att de hade hälften brudar med i sin film, till att i höstens film ha enbart killar.

Artiklar

Intervju: Alaska-slaktaren Angel Collinson

Hon har dominerat världstouren i friåkning, levererat sekvenser i världsklass i några av de största skidfilmerna som producerats och älskar godis, slangbellor och att åka fort.

Artiklar

Matchstick Productions gör jämställd skidfilm

Ett av världens största skidfilmsbolag kickar igång trailersäsongen på allvar med ett smakprov från deras senaste film "All In" som kommer i höst.

25 år med stenhårda krascher

Amerikanska filmbolaget MSP har gjort skidfilmer i 25 år. Vilket också betyder att dom fått med 25 år av hårresande krascher på film. Det här är dom allra bästa.

Brant och djupt med Mark Abma

Kanadensaren Mark Abmas egenproducerade del från MSP-filmen Ruin and Rose får huden att knottras och skidpeppet att växa så det knakar.

Michelle Parker dominerar i sin episka säsongsedit

Michelle Parker öser på ordentligt i sin sekvens från MSP:s senaste film Fade to Winter.

Årets ösigaste storbergsåkning?

Kanadensaren James Heim ringer ut det gamla året med årets kanske bästa och mest fartfyllda storbergsåkning. Filmen är en mix av Heims sekvens från MSP:s Fade to Winter och egna POV-klipp.

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top