Stomp It Tutorials

Svensk skidlärare med miljontals visningar på Youtube

Jens Nyström ville hjälpa fler skidåkare att undvika onödiga misstag. Han startade Stomp It Tutorials, där han lär ut skidåkning via video.

Text: Peter Nilsson • 2021-04-14 Uppdaterad 2021-04-14

Är du en av de största skidåkarna på Youtube?

Det beror på lite hur man räknar. I antal följare är jag kanske 3a. Views per video kanske 2a. Svårt att säga. svarar Jens lugnt på skelleftedialekt.

Det senaste året har Jens Nyströms youtube-kanal Stomp It Tutorials 10,4 miljoner visningar. En genomsnittlig visning är 5 minuter lång. Totalt innebär det att kanalen är uppe i 804 000 timmar det senaste året. Eller 91 år av speltid. Och det är bara de senaste 365 dagarna. När vi pratar med Jens på telefon har han precis gått om den franske friåkningslegenden Candide Thovex i speltid.

Det är ju som ganska sjukt egentligen, konstaterar Jens.

Sedan flera år tillbaka driver Jens Nyström youtube-kanalen Stomp It Tutorials. Han är lite av en doldis i skidsverige, speciellt med tanke på hur känd han är utomlands. När vi träffas i den schweiziska parkorten Laax går det inte många minuter innan det kommer fram yngre skidåkare som känner igen honom, och lite ursäktande vill säga tack för han gör bra videos och att de lärt sig många nya trick med hjälp av dem. Det verkar tydligen inte vara en ovanlig situation. I parker över hela Europa känner åkare igen honom och kommer fram och hälsar. Häromåret åkte Jens för första gången till Nya Zeeland på ett skiduppdrag. Samma sak hände även där.

På kanalen Stomp It Tutorials lär Jens ut skidåkning. Från början huvudsakligen parkåkning, men sedan även andra aspekter av skidåkning. Jens började arbeta som skidlärare i Schweiz. Han instruerade parkåkning för skidskolans gäster och började så småningom med att även spela in djupgående tutorials på youtube. Idag är det hans heltidssysselsättning.

Han beskriver Stomp It Tutorials som det han själv ville ha när han var liten och åkte i Klutmarksbacken i Skellefteå: Ett bra sätt att lära sig nya trick från grunden.Text: Peter Nilsson • 2021-04-14
ArtiklarStomp It Tutorials

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen