Utdrag ur SMHIs Puderindikator, även känd som Vädervarningar i Sverige

Utdrag ur SMHIs Puderindikator, även känd som Vädervarningar i Sverige

Citypuder

SMHI: Pudervarning utfärdad i Stockholm

Puderindikatorn, även kallad "Vädervarningar i Sverige", tipsar om kraftiga snöfall i Stockholmsområdet. Här är er guide till Stockholms bästa puderåk.

Text: Peter Nilsson • 2021-01-28 Uppdaterad 2021-01-29

SMHI’s nya puderindikator fortsätter att leverera. Puderindikatorn, som officiellt går under namnet ”Vädervarningar i Sverige”, tipsar den här gången om kraftiga snöfall i Stockholmsområdet. Lokalt väntas uppemot 20cm snö, vilket är en ansenlig mängd för regionen. Förra helgen tackade vi vädertjänsten för att pricksäkert ha förutspått stora dump i Västerbotten och vi kan bara hoppas att vädertjänsten får rätt även denna gång. I så fall kan det uppstå snöförhållanden som gör det möjligt att genomföra åk som endast kan köras vid speciella tillfällen, ofta med flera års mellanrum.

Ett av dem är sydsluttningen på Mont Bajén. Här gäller det att se upp med lavinfaran då ett stort snöskred skulle kunna resultera i totalstopp på tunnelbanans gröna linje mot Skarpnäck.

Även den branta Östsluttningen i Observatorielunden kan vara ett alternativ för den vågade. Terrängen domineras av kortklippt gräs. Den minskade risken att slå i stenar får vägas mot den förhöjda risken för marksläpp och taxikollisioner. Möjligheten till backnära afterski är god med alternativ som McDonalds, 7-eleven och Falafelkungen i direkt närhet till åkets slut.

För den som vill gå på långtur med flera toppar på samma tur kan de tre sammanhängande topparna Trés Soptippés i Högdalen vara en möjlighet. En sorts Stockholmsområdets Haute Route med tre toppar i direkt anslutning till varandra.

Sammanfattningsvis öppnar det väntade snöfallet möjligheter för skidåkare som vågar trotsa vädret och det förväntade totalstoppet i trafiken.

Här är en direktlänk till Puderindikatorn

Bild: SMHI

En sammanställning över skidbackar i Stockholmsområdet hittar du här:


Text: Peter Nilsson • 2021-01-28
NyheterSnöStockholm

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen