WW x PP

Nyheter

Designerklänning till minne av Matilda Rapaport Hargin

Designern William Wahlström har skapat en couture-klänning till minne av Matilda Rapaport Hargin. Se den hos Peak Performance och lägg ett bud på den.

Text: • 2021-02-05 Uppdaterad 2021-02-07

Peak Performance ställer tillsammans med MM Rapaport Hargin Foundation ut en unik couture-klänning skapad av designern William Wahlström till minne av alpinskidåkaren och Peak Performance-ambassadören Matilda Rapaport Hargin.

När Matilda Rapaport Hargin omkom i en lavinolycka 2016 kom det som en chock för hela den svenska skidåkarvärlden. Som landets främsta kvinnliga friskidåkare inspirerade Matilda oss alla med både sin talang, passion och strålande personlighet. För att föra hennes engagemang vidare, grundade anhöriga MM Rapaport Hargin Foundation, en stiftelse som verkar för att inspirera kvinnor inom skidåkning, främja jämställdhet inom sporten och att sprida kunskap om säkerhet på bergen.

En av de som berördes djupt var också Matildas vän William Wahlström, en designer som ett år innan olyckan kommit i kontakt med Matilda för att skapa hennes bröllopsklänning. Flera år senare, som en del utav sin utbildning på Textilhögskolan i Borås kom William i kontakt med Peak Performances designers som gav eleverna i uppgift att tolka dunjackan.

”Andreas Eklöf, designer på Peak Performance kom till skolan och inspirerade oss till en uppgift där vi med vårt personliga uttryck skulle tolka den iconiska dunjackan. Så fort jag hörde det, så visste jag att Matilda och min resa tillsammans inte var slut riktigt än. Jag ville på något vis hylla Matilda och med hjälp av Peak Performance som hon var en ambassadör för, visste jag att detta var ett bra tillfälle. ” säger William Wahlström

Med passion för haute couture och bakgrund i skräddarsydda klänningar valde William att tolka uppgiften i en kreation som återkopplade den inspiration och de material som legat till grund för Matildas bröllopsklänning.

”Jag tog den största kontrasten till sport, vilket för mig var den franska drottningen Marie Antoinette. Med hjälp av klassiska referenser till sporten, som understället, kviltning och hängslen med spännen, valde jag att göra en tolkning av Marie Antoinette som kommer in på en after-ski och drar av sig sin enorma dunjacka.”

Den handsydda klänningen består av tre delar. En jacka med handsydda Peak Performance P:n i ett rapporterat mönster med kviltad textur i tre lager. En korsett, täckt av paljettyget Matilda bar i sin klänning, med hängslen i glittrande Peak Performance x William Wahlström-skrift. Samt en enorm dunkjol med släp som till överdelen är täckt med paljetter som för tankarna till gnistrande snö.

Under perioden 4 februari – 15 februari, ställer Peak Performance ut den unika couture-kreationen i sin flaggskeppsbutik på Biblioteksgatan i Stockholm. I samband kommer klänningen också att auktioneras ut online där intäkterna går direkt till förmån för MM Rapaport Hargin Foundation.

Vi på MM Rapaport Hargin Foundation är otroligt imponerade av William Wahlströms arbete. Matilda skulle ha älskat denna klänning och vi känner oss både ärade och tacksamma för att kunna auktionera ut denna kreation som William och Peak Performance skänkt till stiftelsen” säger Andrea Rapaport, Matildas syster och medgrundareav MM Rapaport Hargin Foundation.

Klänningen kommer att ställas ut i skyltfönstret till Peak Performance flaggship store på Stureplan 4- 15 feb, och kommer sedan visas på NK 17 – 23 februari. Auktionen tar slut 23 feb och pengarna går till MM Rapaport Hargin Foundation, budningen är redan igång.

Auktionen hittar du HÄR


Text: • 2021-02-05
NyheterMatilda RapaportPeak Performance

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen