Raggare is a bunch of motherf***ers, som Turbonegro sjunger.

Nyheter

Nyhetssvep: raggarfest och parkeringsproblem

Vi samlade några nyheter från skidvärlden under veckan som gått. Här är ett gäng saker som landat på redaktionens skrivbord.

Text: Peter Nilsson • 2021-02-12 Uppdaterad 2021-02-13

Lavin La Grave

En helt enorm lavin gick ovanför byn La Grave. Lavinen startade 2000 meter ovanför byn och stannade 50 meter ifrån de första husen. Några rutor krossades av tryckvågen, men ingen skidåkare ska såvitt vi vet ha skadats. Läs mer HÄR.

Parkeringsproblem på topptursvägen vid Mjölkvattnet

Många skidåkare åker till området runt Långsådalen och Mjölkvattnet för att tura. Det är positivt. Många parkerar fel. Det är negativt. För om vägen blockeras av skidåkare kommer vägen stängas för skidåkare. Parkera på anvisad plats så kan vi alla fortsätta njuta av lättåtkomlig skidåkning i området.

Alla svenskar vidare till final i Skicross-VM

VM i skicross körs just nu i Idre Fjäll. Hela den svenska truppen kvalade vidare till finalerna som körs på lördag. Lär mer HÄR.

Förändringar av skol-SM i slopestyle

Slopestyle. Organisationen bakom skol-SM i slopestyle har tvingats ställa in på grund av Covid-19. Istället lanserar de en videotävling riktad till ungdomar.

Eftersom läget är som det är i Sverige och världen så har vi tänkt om när det gäller Skolmästerskapet i Slopestyle. Därför lanserar vi nu istället en filmtävling kopplat till att trixa på snö. Du kan tävla individuellt eller i lag om tre personer. Filmen lägger man sedan upp på Youtube, Vimeo eller Google Drive och en länk till filmen skickas till tävlingsledningen. Här kan ni se all info och hur man anmäler sig. Detta riktar sig från åk 4 till gymnasiet så alla kan vara med och ha kul på snö.
/Mari Johansson, Friggasskolans Skol IF och Janne Magnusson, Myrvikens Skol IF

Slopestyle VM körs i Aspen

Mer slopestyle. Från början var det tänkt att VM-tävlingarna skulle genomföras i kinesiska Zhangjiakuo, i slutet av februari. När Kina sedan ställde in alla större evenemang erbjöd sig Kanada att ta över facklan. I slutet på januari kom dock beskedet att de, på grund av den korta planeringstiden, inte kunde ro tävlingarna i hamn. Nu är det beslutat att Aspen, som just stått värd för X Games, kommer arrangera VM-tävlingarna. Tävlingarna genomförs den 10–16 mars 2021 i grenarna slopestyle, halfpipe och big air, för både skidor och snowboard.

Åre kabinbanas toppstation är den nya parken

Ännu mer slopestyle. I alla fall nästan. På sistone har redaktionens instagramflöden svämmat över av utsträckta bakåtvolter vid Åre kabinbanas toppstation. Vi misstänker att det handlar om någon ny form av digitalt synkroniserad freestyle aerial där målet är att göra den mest perfektionistiskt fulländade bakåtvolten med solnedgången som bakgrund. Vi väntar med spänning på att en vinnare ska koras.

Lindsey Vonn vinner retroaktiv Oscar

Okej, det var inte riktigt sant. Men vi tycker definitivt att hon förtjänar en nominering för sin skådespelarinsats i den här reklamfilmen för vandringsstavar från Leki tillsammans med Peter Schlickenreider.


Text: Peter Nilsson • 2021-02-12
NyheterÅreLindsey VonnmjölkvattnetSlopestyle

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen