Sverre Liilequist siktar på att vara starkare än någonsin i vinter. Foto: Fischer

Nyheter

Sverre Liliequist är på väg tillbaka efter skadan

Sverre Liliequist skadade sig svårt i Riksgränsen i våras. Nu är han på väg tillbaka efter en tids rehab, lika peppad som någonsin förr.

Text: Tobias Ivarsson • 2021-08-20 Uppdaterad 2021-08-19

Veteranen Sverre Liliequist kraschade stenhårt på NM i Riksgränsen i våras under ett av kvalåken och vi tog ett snack med honom om vägen tillbaka.

Alla kanske inte kommer ihåg det, vad var det egentligen som hände där på NM?

– Jag fastnade med vänster skidspets i klippan halvvägs ner i Ravinen, mitt i en backflip, så det blev ett ryck i benet och bäckenbenet fick sig en rejäl kyss. (open book-fraktur, reds anm.)

Aj fan, hur ont gjorde det på en skala mellan att slå i lilltån i en dörrkarm och bli påkörd av 3:ans buss vid Slussen?

– Det beror väl på om bussen är full eller tom… Men jag klarade mig okej på adrenalin fram tills dess att jag skulle slänga benet över skotern för nedfärd efter tävlingen, då höll jag på att lämna in.

Hur har din rehab gått?

– Bra, över förväntan. Sex veckor på kryckor. Verkligen vila första tiden där och får fortfarande inte åka eller hoppa. Men att cykla funkar bra.

Vad har du fokuserat på? 

– Att just inte belasta vänster ben mer än nödvändigt, plus att försöka vara lite bättre med kosten och att käka balansolja för att ge kroppen bra förutsättningar att läka ordentligt. Ny röntgen väntar i augusti.

Om man följer dig på Strava och sociala medier kan man se att du har rullat en hel del på två hjul tillsammans med Skoda Cycling Team. Hur kom du in där?

– Det var Årebon Gustav Esteban Svensson som lurade in mig kan man säga. Jag kör ju för POC som också sponsrar Skoda-teamet så jag tänkte det var en bra grej att haka på. Jag vill bli starkare på cykeln, det är ett bra sätt för att komma i form inför vintern.

Vad är ditt mål med cyklingen?

– Jag gillar att cykla i alla former, det är ett skönt sätt att bli trött och härligt med farten och det lilla äventyr varje tur blir oavsett val av cykel.

Siktar du på Vätternrundan?

– Ja den skall köras med Skoda-gänget är det tänkt, SUB 8 kan bli tufft med nya bansträckningen tror jag!

När du nu satsar stenhårt på cyklingen, lägger du skidorna på hyllan?

– Jag har beställt en ny mtb som jag lääängtar efter att få lufta så fort kroppen är redo för det! Cykling kommer alltid vara just motion blandat med kul, skidor är ju min profession, det är något helt annat.

Sverre blickar framåt. Foto: Emrik Jansson

Får vi se dig på skidor i vinter?

– Självklart! Jag är peppad på miniäventyr hemma i Jämtland med polarna, mina freeride Camps, fortsätta fota, filma och produktutveckla för mina sponsorer.

Kör du NM våren 2022?

– Vet inte, men det var riktigt kul att vara med och det kändes som att jag hade lite häng på topp-10 ändå! Jag höll mig borta under många år då jag inte känner så många av åkarna längre, det är inte samma typ av häng för mig där uppe längre liksom. Men det kändes verkligen kul och inspirerande att få åka med dagens generation och särskilt att få köra ett race ihop med Max Palm, då vi ju är släkt och han har lite gått i mina spår när det gäller tävlingsbiten inom friåkning.

Tack för din tid och lycka till med rehab och hoppas vi ses i bergen snart igen.

– Tack! Vi ses på berget!


Text: Tobias Ivarsson • 2021-08-20
NyheterSverre Liliequist

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen