L’Éclipse, bara namnet lockar ju.

Frankrike

Inför VM 2023 – Courchevel presenterar ny pist

Alpin-VM 2023 arrangeras i franska Courchevel och Méribel. Inför värdskapet har nu Courchevel tagit fram nya pisten L'Éclipse.

Text: Tobias Ivarsson • 2021-11-18 Uppdaterad 2021-11-18

Nya L’Éclipse kommer nyttjas på herrtävlingarna under VM 2023 men nedfarten kommer att vara öppen för allmänheten under hela säsongen 21/22 för den som vill spänna på sig racelaggen och känna sig som en VM-deltagare. Åket börjar på toppen av Col de la Loze på 2 234 meter över havet med högalpin känsla och bergstoppar som ramar in första tredjedelen och starten av L’Éclipse. 3,2 kilometer lång åkning erbjuds med 970 meters fallhöjd och en snittlutning på 30 procent. Pisten fortsätter ner mot tät barrskog med målgång i byn Le Praz på 1 300 meters höjd.

Har du gjort din försäsongsfys? Då kanske, kanske du och dina lår är redo för L’Éclipse.

L’Éclipse har redan utnämnts till ett av de mest utmanande åken i världen. Efter VM kommer tävlingar fortsätta arrangeras i pisten och man räknar med att den kommer att vara med på topp tre över de mest krävande i den alpina världscupen tillsammans med de håriga klassikerna Die Streif i Kitzbühel och Stelvio i Bormio. Arbetet med L’Éclipse har tagit två år.

Les 3 Vallées, som ansvarar för skidområdet, har åtagit sig en hållbar utveckling, har valt att använda 80 procent endemiska frön när man anlagt gräs i pisten för sommarhalvåret. Ett gräs som är lämpligt för nötkreatur och byns kossor kommer att beta i pisten på sommaren, som sedan leder till produktion av lokal Beaufort-ost.

Mer Info: courchevel.com


Text: Tobias Ivarsson • 2021-11-18
NyheterCourchevelPistVM 2023

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen