De nya toppturslederna i Bjursås testtrampas.

Dalarna

Bjursås öppnar upp topptursleder

Bjursås i Dalarna inviger på lördag 12 februari fem stycken helt nya topptursleder.

Text: Anton Furuland • 2022-02-08 Uppdaterad 2022-02-08

Topptursrustningen och hypen fortsätter rulla på runt om i Skidsverige. På lördag 12 februari invigs nämligen fem nya topptursleder i Dalarna på skidanläggningen i Bjursås, och det kommer mellan 10-14 finns möjlighet att testa olika varianter av topptursutrustning.

Skidområdet i Bjursås. Foto: Bjursås Ski Center

Sedan säsongen 20/21 har Bjursås Berg & Sjö erbjudit topptursaktiviteter som till exempel Topptursmorgon med guide och frukost innan liftarna startat. Det ska ha varit som ni kanske förstår ett uppskattat och populärt inslag och gett mersmak på toppturandet.

– Vi har märkt ett ökat intresse för topptur och vill nu möta efterfrågan genom att markera ut topptursleder, säger Daniel Lönnroos, aktivitetsansvarig, på Bjursås Berg & Sjö.

Saknar man topptursutrustning går det att hyra i skiduthyrningen i Bjursås.

Alltså med start redan från och med lördag kommer det i Bjursås, som ligger mellan Falun och Rättvik, finnas fem topptursleder i både pistat underlag och opistad terräng. Nivån är från mycket lätt till svår där möjlighet att ta lift finns ifall det skulle bli för avancerat.

– Vi tycker själva om att topptura så vi ser det som en självklarhet att erbjuda våra gäster denna möjlighet. Det är viktigt med en hög säkerhetsnivå i en skidanläggning så med topptursleder kan vi välkomna och hänvisa gäster som vill topptura till lederna. De får även tillgång till alla 21 pister från toppturslederna, fortsätter Daniel Lönnroos.

Mer kan också vara på gång från Bjursås som meddelar att det redan till säsongen 22/23 finns planer för fler topptursleder.


Bjursås, Dalarna

Topptursleder

5 stycken. Öppna dagtid 9-15.30 och kräver giltigt skipass (antingen för hela systemet eller enbart för toppturslederna)

Nedfarter

21 stycken. Längsta pisten är cirka 1 300 meter och fallhöjderna ligger på runt 200 meter

Liftar

10 stycken, varav 2 är sittliftar

Snowparks

3 stycken

Info

bjursas.com


Text: Anton Furuland • 2022-02-08
NyheterBjursåsSverigeTopptur

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen