Bygget av Nötåsen är igång.

Sverige

Branäs bygger nytt skidområde

Bygget av nya skidområdet Nötåsen i Branäs är igång, vilket kommer resultera i att binda ihop hela berget.

Text: Åka Skidor • 2023-08-25 Uppdaterad 2023-08-25

Nu har byggnationen börjat av det nya skidområdet Nötåsen i Branäs.

Till kommande vintersäsong kommer en ny lång backe och en lift stå klar, samt en transport inklusive skidtunnel under vägen till området.

– Till vintern länkar vi samman Nötåsen med det befintliga skidområdet. Den nya backen går från Nötåsen ner mot Björnliftarna på Branäs Berg och passar barnfamiljer perfekt, säger Anton Renström, teknisk chef Branäsgruppen.

Branäs ligger i norra Värmland, väster om Dalby och Klarälven. Foto: Branäs

Till vintersäsongen 23/24 kommer också flera nya boenden att byggas på Nötåsen med direkt anknytning till det nya skidområdet, beläget intill områdets vackra myrmarker.

Detta ska vara starten på vad Branäs beskriver som en storsatsning.

På sikt ska ytterligare fyra nedfarter byggas på Nötåsen, två längre familjevänliga och två kortare backar för de allra yngsta besökarna, vilket gör att hela Nötåsen kommer rymma totalt fem nedfarter och fyra liftar.

Senaste pistkartan för Branäs.

Det kommer också totalt att byggas boenden på Nötåsen med drygt 5000 bäddar, samtliga med ski in-ski out eller promenadavstånd till liftar och nedfarter.

Nötåsen är beläget uppe på berget, på andra sidan vägen från Soltorget, och området blir den sista pusselbiten som binder ihop Branäs och skapar en väg runt hela berget – från Branäs By via Mattesdalen, Nötåsen, Branäs Berg och Sjöområdet och tillbaka till byn igen.Nötåsen

  • 5 backar
  • 4 liftar + 1 åkband
  • Längdspår
  • Stugor och lägenheter med ski in/ski out
  • Restauranger
  • Shop och livs
  • Värmestuga

Text: Åka Skidor • 2023-08-25
NyheterBranäsBranäsgruppenLiftLiftarNötåsenSkidåkningSvenska skidanläggningarSverigeVärmland

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top