Inställd. Men den som väntar på något... Foto: Freeride World Tour

Spanien

Premiären av Freeride World Tour inställd

På grund av taskiga snöförhållanden ställs tyvärr Freeride World Tour i spanska Baqueira Beret in.

Text: Åka Skidor • 2024-01-23 Uppdaterad 2024-01-23

Freeride World Tour inleder tävlingssäsongen 2024 som man avslutade 2023 – med en inställd tävling.

Då var det finalen i Verbier, nu premiären i spanska Baqueira Beret.

Anledningen är dåliga snöförhållanden och att det trots den senaste tidens snöfall och bra pistförhållanden, inte finns tillräckligt med packad snö för offpist och att kunna genomföra en freeridetävling på ett säkert vis.

I samband med fjolårets tävlingar i Baqueira Beret, när förhållandena var mer gynsamma.Foto: Cristian Casal/Freeride World Tour

Förhållandena i backcountryn kommer sannolikt att försämras ytterligare, med tanke på den varma väderprognosen den här veckan, utan någon förväntad nederbörd.

Baqueira Beret Pro kommer inte att ersättas med ett annat evenemang, vilket innebär att om alla kommande stopp äger rum, kommer de bästa två resultaten av tre att räknas som poäng för att kvalificera sig till FWT-finalerna i Fieberbrunn och Verbier.

Premiären av FWT 2024 ska då enligt tävlingsschemat bli i 1 februari Andorra och Ordino Arcalís och enligt tävlingsledningen förväntas den kunna genomföras enligt plan.


Text: Åka Skidor • 2024-01-23
NyheterBaquiera-BeretFreeride World TourFreeride world tour 2024FriåkningFWT 2024SpanienTävling

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen