5fd93a812463b

Prylar

Snyggaste tjejskidorna på ISPO

K2 har länge varit starka på damskidor men till nästa säsong tar de i ännu mer. Hela 17 modeller finns nu för tjejerna och det är K2 som har den snyggaste grafiken på sina tjejskidor, enligt Åka Skidorredaktionen.

Text: Åka Skidor • 2015-02-12 Uppdaterad 2015-02-12

”Tjejer är en av våra absolut största fokusgrupper. Vi satsar starkt på tjejskidor och en stor nyhet är att K2 Luv är tillbaka till nästa säsong”, säger Marcus Pupp på K2 i Sverige.

Visst finns det riktigt lättåkta skidor i K2:s damprogram men det som riktigt imponerar, och skiljer dem från de flesta andra märken, är att här också finns riktigt avancerade skidor för tjejer som åker med kraft. Luv Boat 108 och FulLuvIt 98Ti är mässans vackraste skidor både till form och grafik. Med breda midjor, träkärnor med håligheter samt rocker i nose och tail ihop med ett kort spann under bindningarna är det skidor som trivs bäst vid sidan av pisten men samtidigt är bättre än de flesta pistskidor i pisten efter lunch när det är lite uppkört.

Snyggaste tjejskidorna på ISPO
K2 Luv Boat och FulLoveIt, ISPOS snyggaste damskidor, om Åka Skidorredaktionen får bestämma!

”Vi har aldrig haft ett bättre eller bredare skidprogram för tjejer. Det känns oerhört kul att kunna erbjuda så mycket och för verkligen all typ av åkning”, säger Pupp.

Ännu mer friåkning blir det i Talkbackserien som är förberedda för stighudar och har lätta konstruktioner. Vi diggar K2:s mångfald och skidornas snygga grafik, då de inte är speciellt tjejiga.

Snyggaste tjejskidorna på ISPO
Nordicas Belle to Belle-serie, all mountainskidor.

Generella trender man kan se både på herr- och damsidan, är att kärnan ska synas på många skidor. De flesta märken satsar på lättare skidor, både för topptur, backcountry och liftbaserad åkning.

Många märken lägger stort fokus på att lätta upp sina all mountain- och offpistskidor på olika sätt. Det kan vara med toppar och bakändar i kolfiber eller genom olika honeycombmaterial.

Utvecklingen på all mountain är kraftig och förenar bra pistegenskaper med lite mer midjebredd.

Nästa säsongs 8 hetaste trender
Snyggaste tjejskidorna på ISPO
Völkl Freeride all mountain dam: Aura, Kenja och Yumi
Snyggaste tjejskidorna på ISPO
De två skidorna längst till höger passar lättare åkare i Völkls park & pipe-serie. Unisex-skidan Alley och tjejskidan Pyra.
Test: Marker Kingpin
Snyggaste tjejskidorna på ISPO
Heads Total Joy och Big Joy passar medelgoda till duktiga åkare.
10 sjukt opraktiska outfits på berget
Snyggaste tjejskidorna på ISPO
Women freeride: Dynastar Cham.
Christine Hargin i stor lavin
Snyggaste tjejskidorna på ISPO
Rossignol Temtation, en all mountainskida för tjejer.

Text: Åka Skidor • 2015-02-12
PrylarIspo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen