5fd93a5be164c

Prylar

Redaktionens val: 4 grymma stavmodeller

Stavar kanske är den mest förbisedda delen av skidutrustningen. Men Åka Skidor råder gärna bot på det och har grävt fram fyra grymma modeller ur prylskåpet.

Text: Tobias Liljeroth • 2015-02-25 Uppdaterad 2015-02-25

KANG

Nytt svenskt stavmärke med förkärlek för återvunna material och ren design. Skaft i 70 procent lin och 30 procent kolfiber. Du väljer själv färg på skaft, rem, truga och knopp. Och längd, Kang har kommit fram till att eliten av svenska friåkare föredrar stavar som är 65 procent av sin kroppslängd. 

Pris 1 750 kronor

Redaktionens val: 4 grymma stavmodeller
KANG
8 hetaste trenderna nästa säsong 2016


K2 
Lockjaw Carbon Probe 

Backcountry- och topptursstav i teleskopmodell i kolfiber. Stabil låsmekanism och smart skumgrepp på skaftet för att kunna greppa ner på branta traverser. Staven funkar även som backupsond om du behöver kolla djupt ner i snötäcket. Dessutom ingår en inklinometer för att mäta lutningen på berget.

Pris 1 200 kronor

Redaktionens val: 4 grymma stavmodeller
K2 Lockjaw Carbon Probe
Redaktionens val: 6 schyssta puffjackor


Scott
Team Issue

Stavarnas ultraklassiker, världens mest populära friåkarstav. Lika hemma i skogen i Monashees som i parken i Breckenridge, eller med armbågarna planterade i blåisen i Gästrappet i Åre. Styvt och lätt skaft i S4-aluminium. Remen har en helt ny säkerhetsfunktion för att enkelt lossna från greppet om du fastnar i till exempel ett träd. Pris 800 kronor

Redaktionens val: 4 grymma stavmodeller
Scott Team Issue
Resetipset: Så mycket bättre – Duved & Tegefjäll


Swix
Sonic S1

Teleskopstav utvecklad av den norske friåkaren och bergsguiden Stian Hagen. Längden justeras enkelt med ett kraftigt skruvvrede. Handtaget är utformat för att enkelt kunna skrapa snö av skidorna samt justera gåläget på turbindingar med. Kommer i tre olika längder med 25 centimeters justeringsmån för att hålla nere vikten och bibehålla stavens styvhet. Pris 1 800 kronor

Redaktionens val: 4 grymma stavmodeller
Swix Sonic S1
Så ska du se ut på berget 2016

Text: Tobias Liljeroth • 2015-02-25
Prylar

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen