5fd939e746d77

Prylar

Peak Performance och Poc prisade på Ispo

En dryg vecka innan Ispo öppnar blev det klart vilka produkter som får utmärkelse Ispo Award Gold. Svenska Peak Performance och Poc är två av dem.

Text: Martin Willners • 2016-01-22 Uppdaterad 2016-01-22

Ispo Award är ett sätt för mässan att lyfta fram produkter som ligger längst fram vad det gäller funktion, innovation och design. I ett myller av tusentals produkter är det bra för besökarna att få lite vägledning och tips på vad de ska titta närmare på. Juryn som väljer ut vinnarna består av män och kvinnor från både media, designvärlden och butiker.

Peak Performance och Poc prisade på Ispo

För Peak Performance är det tredje gången som en av deras produkter får utmärkelsen Ispo Award Gold. I år är det jackan / rocken Milan Jacket som vinner i kategorin Lifestyle and Fashion. Milan består av ett längre skal och ett löstagbart foder i bomberstuk. Delarna kan bäras var för sig eller ihop som en riktigt varm enhet. Skalet är tillverkat i Gore C-Knit för maximal stretch och ventilation och innerjackan är fodrad med Aerogel, en isolering som står emot fukt och som inte kräver så mycket loft för att isolera. Jackan är en del i Peaks 30 Anniversary Collection som släpps till hösten.

Poc har också vunnit Ispo Award tidigare och i år får de med två produkter. Spine VPD 2.0 Airbag får den finare Ispo Gold Award och deras nya skyddande underställ Poc Layer får utmärkelsen Ispo Award.

Spine VPD 2.0 Airbag är något så annorlunda som en airbag för utförsåkare. I västen sitter sensorer som läser av åkarens rörelser tusen gånger per sekund och när den märker av att ett fall är på gång blåser den upp en airbag på mindre än en tiondels sekund. Airbagen är utvecklad tillsammans med franska In&Motion och när den är uppblåst ger den ett extra skydd åt nacke, rygg, bröst, mage och höfter.

Poc Layer är en ny produkt som i första skedet utvecklats speciellt för alpina raceåkare. Skydd har placerats där de behövs för smällar från portar vilket gör att skydd inte behövs i fartdräkten.

Kan du bära ett par skidor? – Matilda Rapaport söker ny assistent


Poc säljs för halv miljard


Ny hjälm-teknologi ska minska antalet hjärnskador


Text: Martin Willners • 2016-01-22
PrylarIspoPeak PerformancePoc

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen