Foto: MotionMetric

Prylar

Teknologin som ska hjälpa dig bli en bättre skidåkare

Att hyra en skidinstruktör kan bli en kostsam historia både tids- och pengamässigt. Nu håller ett företag på att utveckla en produkt som ger direkt feedback – rakt in i örat.

Text: • 2016-02-12 Uppdaterad 2016-02-12

Det är företaget Motion Metrics som tagit fram en bärbar teknik, CARV, som ska hjälpa dig till ett bli en bättre skidåkare utan att ta hjälp av en dyr skidinstruktör. Nu söker man efter finansiärer via en kickstarter-kampanj – och redan efter ett par dagar live har projektet fått in 219 finansiärer och de är på god väg att nå de 50 000 dollar som de satt upp som mål.

Genom en tunn sula i din pjäxa – som in sin tur är kopplad till en dosa som du fäster på pjäxan – får du direkt information till din mobil om hur du rör dig och hur din tryckfördelning ser ut. 

Med CARV medföljer även en app till din mobil där du kan ta del av all deltaljerad statik som produkten ger dig, samt att du akn få direkt feedback i dina öron på vad du gör rätt och vad du gör fel. Produkten ska även, enligt beskrivningen, gå att anpassa för alla – från nybörjare till alpinåkare, och från park till backcountry.

På det sättet kan du träna, tävla och utmana kompisar med din specifika statistik samtidigt som det även ska förbättra din skidåkning. 

Teknologin som ska hjälpa dig bli en bättre skidåkare

Ta en titt på videon här nedaför, och för mer information om produkten och projektet kan ni gå in på kickstarter-kampanjen

Guide: Så tvättar och impregnerar du dina GORE-TEX-kläder


Inga fler borttappade skidor – Zag släpper spårningsfunktion


5 skidor som förändrande skidhistorien


Text: • 2016-02-12
PrylarÅkteknik

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen