5fd939d46716a

Prylar

5 prylar för din mobil som höjer ditt filmskapande i backen

Varierade bilder, stabila videosekvenser och bättre ljud, mobilen kan vara med användbar i backen än du tror! Här är 5 prylar som kommer ta ditt filmskapande till nya höjder.

Text: • 2016-03-02 Uppdaterad 2016-03-02
5 prylar för din mobil som höjer ditt filmskapande i backen

Steadicam – 1200 kronor
Variera dina POV-scener med stabila och välbalanserade bilder tack vare Smoothee steadicam. Enkel att använda genom att du bara fäster mobil i hållaren och därefter får du ett väldigt filmiskt flyt trots att du rör dig snabbt eller i ostabila förhållanden. Sundancevinnaren Tangerine filmades enbart genom IPhone 5 och då användes bland annat Smoothees steadicam

5 prylar för din mobil som höjer ditt filmskapande i backen

Mobilskal med kameralins och mic – 1100 kronor
Kanske vill du spela in en intervju med en av åkarna du har filmat för att på så sätt ge det mer substans. Istället för att rigga upp en mindre studio kan du sätta ditt intervjuobjekt framför MCAMLITE och trycka rec. Dels har skalet en inbyggd kameralins, och dels en riktbar mic som filtrera bort störande ljud i omgivningen och istället fokusera på intervjupersonen. 

5 prylar för din mobil som höjer ditt filmskapande i backen

Objektiv-kit – 1000 kronor
Om du tycker om att fota med din mobilkamera kan ett par extra linser vara ett perfekt tillägg för att ta dina foton till nästa nivå. Det finns en rad olika märken i en variation av priser om man söker runt lite på internet. Just det här kittet är hämtat från olloclip och inkluderar ett telephoto-, wide angle- och ett macro-objektiv. 

5 prylar för din mobil som höjer ditt filmskapande i backen

Nätt och liten reflexskärm – 150-200 kronor
Det är inte alltid ljuset ligger rätt vid en fotografering. Då kan det vara bra att använda sig en reflexskärm som enkelt går ner i en ficka eller tar väldigt lite plats i din väska. Precis som med objektiv-kitet finns det en rad olika smö reflexskärmar om du söker lite på google. 

5 prylar för din mobil som höjer ditt filmskapande i backen

Bröstfäste för mobilen – 350 kronor
Kanske vill du spela in två versioner av ditt åk samtidigt, men har inte pengarna att införskaffa två olika action-kameror. Då kan ett brösthållare för din mobil komma väl till pass. HitCase för ett bröstfäste som dels kommer beskydda din mobil ifall du faller, samtidigt som den kommer dig perfekta bilder. 

9 bästa skidapparna att använda på berget


Teknologin som ska hjälpa dig bli en bättre skidåkare


Appen som varnar för laviner


Text: • 2016-03-02
PrylarVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen