5fd938e5387fe

Prylar

Redaktionens favoritprylar: Gabriella Edebo

Åka Skidors webbredaktör väljer ut fem av sina favoritprylar som hon inte klarar sig utan på berget.

Text: Gabriella Edebo • 2018-11-08 Uppdaterad 2018-11-08
Redaktionens favoritprylar: Gabriella Edebo

Adidas Backland

Jag råkade komma över att få testa ett par för något år sen och blev sjukt överraskad. Den silvriga spegellinsen LST (Light Stabilizing Technology) är det närmaste den ultimata för flatljus á la Riksgränsen jag lyckats hitta hittills. Bra kontrast men filtrerar bort det där märkligt ljusa skenet som gör att man annars behöver kisa. De sitter dessutom jäkligt skönt och immar inte. Varför har ingen berättat om det här tidigare?

1 050 kronor

Redaktionens favoritprylar: Gabriella Edebo

Arc’teryx Atom LT Hoody

Ett hyfsat vädertåligt mellanlager som är med mig både till vardags och på berget. Lätt och relativt packbar med syntetisk isolering som torkar snabbt om det blir blött. Lite som att mysa in sig i ett moln.

2 499 kronor

Redaktionens favoritprylar: Gabriella Edebo

Bola Alpingaraget kompressionsstrumpor

Jag har sedan urminnes tider kört med strumpor från Alpingaragets egen kollektion från Bola. Tunna strumpor är ett måste, annars är det inte kompatibelt med precisions-passformen på pjäxorna. Merinoull för att inte lukta usch och hålla tårna vid liv i den mån det är möjligt, och kompressionen hjälper till för att hålla någon form av blodcirkulation igång.

250 kronor

Redaktionens favoritprylar: Gabriella Edebo

IXS Flow

Jag drog på mig ett par cykelknäskydd i samband med en sväng skoterburen skidåkning i vintras och kom fram till att det var rätt skönt att ha så fort man vant sig vid den aningen klumpigare känslan. Det är en särskilt bra grej om man behöver klättra lite för att nå ett åk, eller bara åker och råkar drämma in knät i en sten eller ett träd. Det är varmt och skönt dessutom.

750 kronor

Redaktionens favoritprylar: Gabriella Edebo

Nordica Dobermann World Cup 130

Äkta 130-flex och fötterna gjutna i precision med 93-läst. Har man en gång vant sig vid att ta på innerskon först, dra åt snörningen som bara den och lärt sig det speciella vridmomentet som krävs för att trycka ner allt i det klaustrofobiska skalet är det svårt att gå tillbaka till något som glappar och har plats för tånaglar. Kalla tår och exponentiellt ökande flex i takt med att temperaturen faller ingår.

6 995 kronor

Säsongens ultimata prylmanual nu i butik


Verksta'n: laga trasiga belag


Verksta'n: tvätta dina skidkläder


Text: Gabriella Edebo • 2018-11-08
PrylarArc'teryxNordica

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen