5fd9389fae2dc

Nyheter

Nordica gör om sin Enforcer och släpper ny ”hands free”-pjäxa

Nordica släpper en ny typ av pjäxa som du kan ta på och av utan att använda händerna och designar om sin hyllade Enforcer-kollektion.

Text: Gabriella Edebo • 2019-12-19 Uppdaterad 2021-12-07

Nordicas Enforcer-linje har vunnit många skidtester och varit en favoritskida för många genom åren, men till nästa vinter gör de om kollektionen från grunden och släpper en ny typ av pjäxa som du kan ta på och av utan att använda händerna.

Nordica gör om sin Enforcer och släpper ny
Foto: Nordica / Simon Rainer

Nordica Enforcer finns idag i ett flertal bredder, bland annat 88 och 104 som var nya inför den här säsongen, samt de gamla rävarna 93, 100, 110 och 115. Men nu står det klart att 93an ryker och ersätts av en ny skida med 94 millimeters midja och den omåttligt populära Enforcer 100 har gjorts om ordentligt.

Nordica gör om sin Enforcer och släpper ny
Nya Nordica Enforcer 94
Nordica gör om sin Enforcer och släpper ny
Nordica Enforcer 100 med ny konstruktion

De nya modellerna ska fortfarande vara av samma karaktär som de tidigare modellerna, men ha en lättare träkärna, lite annan rockerprofil och beskrivs som mer lekfulla. Det är fortfarande två lager metall, men lite andra material som kolfiber har slängts in i mixen och vissa modifikationer på skidans shape, samt att sidecut och rockerprofil har anpassats bättre för att varje längd ska fungera som det är tänkt.

Både den nya Enforcer 94 och 100 kommer att komma i längderna 165, 172, 179, 186 och 191 centimeter. 

Med största sannolikhet kommer Santa Ana-kollektionen följa i samma spår, antingen redan till nästa år eller året efter.

Den nya pjäx-linjen kallas Norcica HF, där HF står för ”Hans Free” och syftar på att det ska gå att ta på och av pjäxorna utan att använda händerna (!?).

Nordica gör om sin Enforcer och släpper ny

Än så länge är det lite oklart om fördelarna med smidigt insteg och avtagande kompromissar på åkkänslan eller ej, men det är helt klart en funktion som många säkert uppskattar. Inte minst äldre, motstridiga barn eller åkare som av andra anledningar tycker att det suger att varje dag kriga för att få på sig pjäxorna. 

HF-pjäxorna har en låsmekanism baktill som liknar ett gåläge som låser ihop det annars extremt vida insteget. Därefter finns det ett enda spänne som du kan spänna och knäppa upp enkelt med staven för att få till lagom tajt passform. Inget mer krångel med fyra spännen, remmar och kalla fingrar med andra ord. Men är det för bra för att vara sant? Det återstår att se.

Nordica gör om sin Enforcer och släpper ny
Foto: Nordica / Simon Rainer
Nordica gör om sin Enforcer och släpper ny
Foto: Nordica / Simon Rainer

Den nya HF-serien kommer med 102 millimeters läst i fyra modeller: HF 110 och HF 85 W, samt två versioner med integrerad värme i innerskon kallade HF Elite Heat och HF Elite Heat W som båda har samma flex som motsvarigheterna utan inbyggd värme. 

Nordica gör om sin Enforcer och släpper ny

Kanske kommer inspirationen från denna gamla godbit?

Nordica gör om sin Enforcer och släpper ny

Skidsnack v50 – Nytt rekordhögt pris på liftkort i Vail


Köpguide: Vinterns bästa lavinryggsäckar


Skidtest: Vinterns bästa all mountain-skidor 2020


Text: Gabriella Edebo • 2019-12-19
NyheterPrylarNordicaPjäxorSkidor

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen