Ortovox Diract ger dig röstkommandon i sökläget.

Prylar 21/22

Ortovox Diract Voice är transceivern som pratar med dig

Den nya transceivern Ortovox Diract Voice minskar stressen i en lavinsituation genom att prata med sin användare.

Text: Tobias Liljeroth • 2021-02-03 Uppdaterad 2021-02-03

En lavinsituation innebär mest troligt en extrem stress på de inblandade personerna som på kort ska försöka lokalisera och gräva upp en av sina vänner. Oavsett om du är van vid att hantera en transceiver så finns det djupt mänskliga, underliggande orsaker som gör att du kanske inte reagerar och beter dig som du borde, och har tränat på. Din kognitiva förmåga är helt enkelt rubbad.

För att hjälpa till lite ytterligare i en söksituation har tyska Ortovox utvecklat världens första transceiver som använder röstkommandon för att dirigera användaren rätt under den korta tid som finns till förfogande för att hitta ett lavinoffer vid liv. Ortovox Diract Voice använder sig av tydliga, enkla röstkommandon i kombination med en stor och tydlig display med enbart den mest nödvändiga informationen synlig. Switchen till sökläget är utformad så att den ska fungera bra även med tjocka handskar på händerna. Det här är med andra ord en transceiver där användarvänligheten satts i första rummet.

Röstkommandona finns på nio olika språk, inklusive svenska. I övrigt är Diract Voice försedd med tre antenner, har en avflaggningsfunktion för upp till fyra offer samt en Recco-reflektor inbyggd i bärselen. Mjukvaran går dessutom att uppdatera via bluetooth.

Ortovox Diract

Text: Tobias Liljeroth • 2021-02-03
Prylar21/22lavinsändareOrtovoxtransceiverTransceivers

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top