Pieps erbjuder en ny bärsele till DSP Pro och DSP Sport.

Lavinsäkerhet

Pieps erbjuder ny bärsele till omstridda DSP

UPPDATERAD: Pieps erbjuder en uppgraderad bärsele till modellerna DSP Pro och DSP Sport för att undvika de problem som transceivern haft.

Text: Tobias Liljeroth • 2021-03-05 Uppdaterad 2021-03-12

Sedan tidigare har vi berättat om att transceivers från de olika serierna Pieps DSP i vissa fall har drabbats av ett problem där brytaren som man använder för att växla mellan sänd- och sökläge skiftar till sökläget när den befinner sig i bärselen. Topptursexperten Lou Dawson på sajten Wildsnow.com gjorde nyligen ett test där han kunde konstatera att brytaren är utsatt för att kunna skifta läge i en lavinsituation, speciellt om transceivern är placerad i bärselen med brytaren vänd utåt, varvid den trycker på brytaren som skiftar läge.

Ett uppmärksammat fall var under en filminspelning där åkaren Nick McNutt blev begravd under en lavin och hans åksällskap inte fick en signal, trots att de var stensäkra på att McNutt befann sig väldigt nära deras position. Till slut hittades han vid lliv och man kunde konstatera att hans transceiver hade slagits om till sökläge.

Pieps har sedan tidigare erbjudit kunder med en DSP-modell en frivillig uppdatering till en nyare modell, som inte har samma problematik. Nu erbjuder man istället en helt ny bärsele som helt ska förhindra problem med att transceivern påverkas av den i en lavinsituation, se videon här nedanför. Pieps själva säger att produkterna fungerar som de ska men att om du äger en transceiver av modellerna DSP Pro, DSP Pro Ice eller DSP Sport så bör du sluta använda den för stunden och använda dig av uppdateringen – du bör alltså inte använda transceivern förrän du fått den nya bärselen.

Nu finns den nya bärselen färdig för leverans och alla som äger en DSP kan utan kostnad beställa den genom länken nedan. Där finns all info som behövs.

Länk till sidan på Svenska: PIEPS DSP – frivilligt produktkorrigeringsprogram I Pieps.com

Pieps har samarbetet med den Europeiska myndigheten RAPEX (Rapid Exchange Information System) för att alla ärenden skall hanteras korrekt.

Notera att det här inte gäller Pieps eller Black Diamonds senaste modeller av transceivers, Pieps Pro BT och Powder BT samt Black Diamond Guide BT och Recon BT.


Text: Tobias Liljeroth • 2021-03-05
PrylarLavinprylarLavinsäkerhetPiepstransceiverTransceivers

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen