Bär hjälm när du åker skidor, punkt slut.

Utrustning

Prylguide: 6 hjälmar för säkra åk

En hjälm ska, i första hand, vara säker och sitta bekvämt. Vi tipsar om sex trygga krukor.

Text: Åka Skidor • 2021-11-12 Uppdaterad 2021-11-12

POC Meninx RS MIPS

Den nya friåkningshjälmen Meninx har ett skal som täcker halva örat, justerbar ventilation och avtagbara, justerbara öronlappar. Självklart kommer den med Mips rotationsskydd.

2 599 kronor

Smith Code

Friåkningshjälm där du kan välja att köra med eller utan öronlappar beroende på tycke och smak. Skal med Koroyd och Mips ger bra skydd mot alla typer av smällar.

2 199 kronor

Giro Grid

Lätt (400 gram) och luftig hjälm med justerbar ventilation och Mips rotationsskydd. Funkar lika bra på toppturen som i pisten.

2 499 kronor

Scott Couloir

Lättviktshjälm för backcountry och toppturer. Har detaljer som rejält med ventilation, fäste för pannlampa och ett innerfoder i Coolmax som håller dig torr och sval även när det är hårigt där ute i bergen.

1 999 kronor

Salomon Husk Prime

Hjälm för backcoountry med justerbar ventilation via luftkanaler som är konstruerade tillsammans med Salomons goggles för att förhindra imma. Salomons EPS 4D-teknik tar upp stötar från både sneda och vertikala slag.

2 000 kronor

Sweet Ascender Mips

Certifierad lättviktshjälm med fokus på topptur. Tillräckligt lätt och välventilerad för att bäras på skallen uppför men med låg volym om du ändå vill stoppa ner den i ryggsäcken. Mips rotationsskydd ingår.

1 999 kronor

Hjälmkunskap

Mips

Svenskutvecklade Mips är en teknik som byggs in i hjälmar för att minska det skadliga rotationsvåldet mot hjärnan genom att fungera som en form av stöddämpare som saktar in hjärnans rörelse och kan minska de skadliga effekterna av en krasch.

In-mold

En teknik där hjälmens ytterskal gjuts direkt på den stötdämpande skumkärnan vilket ger en lätt konstruktion. Alternativet är annars att ytterskalet fästs utanpå kärnan. Bägge metoderna används på marknaden idag och har sina olika fördelar.


Text: Åka Skidor • 2021-11-12
PrylarGiroHjälmarMipsPocPrylguidePrylnyheterSalomonScottSmithSweet Protection

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen