Ett par bra och varma vantar är ett måste i skidgarderoben.

Utrustning

Prylguide: 5 sköna och varma handskar

Åka Skidor tar en titt på några favoriter bland vinterns nya handskar.

Text: Åka Skidor • 2021-11-16 Uppdaterad 2021-11-17

Hestra Heli Ski W

Ett av de mest kända varumärkena inom skidåkning och solklara valet för proffs över hela världen levererar vinterns bästa all-around-handske. I mjukare skinn och med nättare skärning och passform för tjejhänder. Handsken har förböjd och greppvänlig nötnappa, trelagers polyamidväv som är vindtät och vattenavvisande på ovansidan, löstagbart syntetfoder och ett snölås. Allt för att klara en lång dag på berget.

1 200 kronor

Norrøna Lofoten Gore-Tex Thermo100

Slitstarka handskar tillverkade i funktionell kombination av getläder, stretchigt softshell, Gore-Tex och återvunnen isolering. Resultatet: de ultimata skidhandskarna för freeride-åkning. Som grädde på moset är tummen försedd med mocka för att torka bort oönskad väta på goggles.

1 899 kronor

Level Seventies

Vinterns snyggaste skidhandske, Seventies från Level, tar dig tillbaka till gladare dagar med sin enkla och fräscha design. Denna handske har naturlig passform i hållbart getskinn och hydrofillisolering som håller dig varm i temperaturer ner till -10 grader. Perfekta på handen under den senare halvan av vintersäsongen.

799 kronor

Oakley Factory Winter Trigger

Factory Winter Trigger är ett par otroligt vattentäta handskar med 3M Thinsulate-foder som är perfekta för äventyr över hela berget. Handskens FNDry15k-material ger grym prestanda i alla väderförhållanden. Med en touchscreen-kompatibel tumme behöver du inte ta av dig handsken och förfrysa handen när du ska skicka ut bangers på sociala medier i liften.

899 kronor

Black Diamond Tour Gloves

En mjuk och sportig handske med en tunn fleecelining och vattenavstötande egenskaper för varma dagar och toppturer. Denna handske har otrolig passform och du klarar lätt av att spänna på dig hjärnhinken, spänna pjäxorna och ta av/på stighudarna med handskarna på.

799 kronor


Så tar du hand om dina handskar

1. Torka dina blöta handskar i rumstemperatur. Aldrig över element, det riskerar att torka ur skinnet. Ta ur eventuell innerhandske.

2. Ha alltid med (minst) ett par extra handskar i ryggsäcken.

3. Smörj in skinnhandskar regelbundet med ett fett som är anpassat för handskar. Gör det med fördel när handskarna är lätt våta så tar skinnet upp fettet bättre. Låt torka över natten.


Text: Åka Skidor • 2021-11-16
PrylarBlack DiamondHandskarHestraLevelNorrönaOakleyPrylguide

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen