Snabbt, snyggt och flatljussäkert.

Prylguide

Prylguide: 7 goggles för klar sikt

Solsken, flatljus eller allt på en gång? Det finns en goggle för alla förhållanden.

Text: Åka Skidor • 2021-11-23 Uppdaterad 2021-11-23

Giro Contour RS

RS = Reduced Size. Ny variant av Giros toppgoggle i lite mindre storlek för åkare med… mindre ansikten. I övrigt har den samma stilfulla, ramlösa design och Vivid-linser som ökar kontrastseendet när du behöver det som bäst.

2 495 kronor

Messy Weekend Achton XE2

Prisvärd goggle i en stilren, ramlös design med magnetlåsning på linsen vilket gör att den är superenkel att byta även med den på ansiktet. Kontrasthöjande extralins följer med.

1 300 kronor

Poc Zonula Clarity

Poc:s nya Zonula har ett extra brett synfält, över 200 grader enligt dem själva. Ramen och remmen är tillverkade till hälften av biobaserade material. Claritylinserna är en favorit hos Åka Skidors redaktion och ger bra kontrastseende även i svenskt flatljus, vilket inte är det enklaste.

1 999 kronor

Sweet Protection Interstellar Rig Reflect

Sweets toppmodell har en 2,8 millimeter tjock lins som förutom att ge en högre grad av skydd mot slag även ska ge en bättre optisk prestanda. Gogglen har även extra skum runt näsan, ”Low Brigde”, för att minimera lufthål och glapp för åkare med en mindre form på näsan.

2 199 kronor

Salomon Radium Pro Sigma

Radium Pro är en ramlös modell med brett periferiseende som förärats med Salomons Sigma-lins som plockar fram kontraster i ljusförhållanden som är allt annat än optimala.

1 400 kronor

Oakley Line Miner XL

Sfärisk goggle med ett skönt, kantigt formspråk samt en ansiktsnära passform för förbättrad periferisyn. Gjord för att passa många typer av olika ansiktsformer och hjälmar.

1 810 kronor

Smith 4D Mag

4D har en något unik lins med en utvälvning nedtill som utökar synfältet i höjdled drastiskt. Linserna är fästa vid ramen med hjälp av magneter som gör linsbyte till en smal sak även när det blåser snålt i liften.

2 999 kronor

Scott Shield

4D har en något unik lins med en utvälvning nedtill som utökar synfältet i höjdled drastiskt. Linserna är fästa vid ramen med hjälp av magneter som gör linsbyte till en smal sak även när det blåser snålt i liften.

1 199 kronor


Så rengör du dina goggles

  1. Ta ut linsen ur ramen. Putsa inte linsen nu, saltkristallerna och det skräp du vill bli av med kan riva bort imskyddet på nolltid.
  2. Spola linsen försiktigt i ljummet vatten. När du spolat bort det värsta kan du ta en droppe mild handtvål och rengöra försiktigt med fingertoppen. 
  3. Låt linsen lufttorka.
  4. Torka med putsduk. Oftast behöver du inte göra något på insidan. Andas ut ånga på utsidan och torka bort de småfläckar av intorkat vatten som bildats på linsen.
  5. Sätt tillbaka linsen i ramen.
  6. Dra ut och åk och njut av fri sikt.


Text: Åka Skidor • 2021-11-23
PrylarGiroGogglesOakleyPocPrylguideSalomonScottSmithSweet Protection

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen