Jérémie Heitz hårdtestar sin nya skida. Foto: Fabian Bodet/Scott

Prylar

Jérémie Heitz med ny skida – läs Åkas omdöme

Storbergsåkaren Jérémie Heitz har tillsammans med Scott presenterat nya skidan Pure. Såhär tyckte vi om den i årets stora skidtest.

Text: Anton Furuland • 2021-11-25 Uppdaterad 2021-12-07

Tack vare ett nära samarbete har Scott och Jérémie Heitz utvecklat och tagit fram skidan Pure som nu lanseras officiellt. Med tanke på att Heitz varit med och sagt sitt så kommer det väl inte som en överraskning för någon att det här är en friåkningsskida för riktigt feta berg och stor åkning.

Åka Skidor väntar spänt på Jérémie Heitz (till vänster) nya film. Håll utkik på våra sociala kanaler för senaste Heitz-nytt.

Schweizaren har själv använt dem under sitt projekt La Liste: Everything or Nothing – uppföljaren till hans episka film La Liste från 2016 – där han och parhästen Sam Anthamatten tar sig an en samling blygsamma berg på 6000 meter.

I väntan på mer filmagi från Heitz bjuder vi här på ett litet smakprov från Åka Skidors stora skidtest och prylguide som fortfarande finns ute i butik. Pure var en av 15 friåkningsskidor som granskades och fick goda vitsord från testpatrullen.


Scott Pure Pro 109Ti

Scott Pure Pro 109TI
Mått 142-109-128 mm
Längder 172, 182, 190 cm
Radie 19-21-23 m @ 190 cm
Vikt 2 000 g
Pris 6 999 kronor 

”Storbergskungen Jérémie Heitz signaturskida är en vacker skapelse med en lång svängradie och en monteringspunkt som fullkomligen skriker stabilitet och lugn i hög fart. Det är lätt att åka fort i uppkörd snö men de bibehåller stabiliteten när man kommer ut på isiga knöliga områden i hög fart.

Montera fram bindningen +2 och Pure genomgår en liten metamorfos och bibehåller mycket av stabiliteten men får samtidigt en lugn, trygg, stabil och fin storbergsskida som funkar precis överallt och är relativt lätt att hantera. 3D-radien ger en förutsägbar skida i uppkörd snö och skare som ändå svänger snabbt (på sladd) när det krävs. Vissa åkare hade säkert kallat Pure för död och livlös men det är lite av poängen här. För när du kör 7 000-meterstoppar i Himalaya, som Heitz, bryr du dig inte direkt om lekfullhet och kortsväng”.

För vem? Åkaren som aldrig någonsin backar av på gasen.

För vad? Stora berg. Riktigt stora berg till och med.


Text: Anton Furuland • 2021-11-25
PrylarJérémie HeitzLa ListePrylnyheterSam AnthamattenSkidtest

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen