Prylar

Afterski – avsluta skiddagen med stil

Prylarna för att avsluta skiddagen på bästa sätt.

Text: Åka Skidor • 2023-02-22 Uppdaterad 2023-02-22

Haglöfs Pile Hood

Detta fluffiga plagg som varje inlandsbo bör ha minst två av hängandes i garaget. Den obligatoriska doften av tvåtaktsolja och eldrök får du däremot lägga till själv efteråt, det finns tyvärr inte ens som tillval.

1 400 kronor

Danner Mountain Light

Danner har existerat sedan 1932 och företagets tradition och historia återspeglas i den überklassiska vandringskängan Mountain Light med anor från 70-talet. Tillverkad i finaste läder och med både en stil och kvalitet som kommer hålla i många år framöver. Det perfekta skodonet när du tar din after ski-drink i baren på Hotel Jerome i Aspen.

3 495 kronor

Stellar Softshell Pants

Redaktionens favoritbralla #1 när gården ska skottas eller soffan intas ihop med en gigantisk skål med snacks efter en puderdag. Sydda i ett stretchigt, väderbeständigt softshellmaterial med en tajt passform och försedda med lårfickor och ventilation i sidan. Ett par byxor att leva i året runt.

1 495 kronor

Peak Performance Ullskjorta

En väl inburen flanellskjorta hör till varje skidåkares basgarderob och passar vid exakt alla tillfällen i tilllvaron – begravning (inte egen dock) och Nobelmiddagen möjligtvis undantagna. Peak Performance variant på detta universalplagg är sydd i återvunnen ull med dolda knappar och en stil som gör att du smälter perfekt in vid bardisken på The Village Idiot i Revelstoke.

2 000 kronor

Åre Bränneri Local’s Edition

Det som började som en konversation mellan bartendern Andy White och en gäst på hotell Granen
i Åre slutade med en av årets mest hyllade nykomlingar på Systembolaget. Tillsammans med sin sambo,
och tillika sommelier, Hanna Oleträ kokar och blandar paret ihop tre olika ginsorter i sin fabrik vid foten av Åreskutan. Den smakrika Local’s mixas bäst med en kvalitetstonic och avnjutes bäst ihop med rejält med is, en bit lime, en tallkvist som dekoration och en bra skiddag i benen.

349 kronor

Victorinox Ranger Wood 55

En bra multikniv kommer alltid till användning, oavsett om du behöver skära loss en hajskada i belaget, skära en bit comté och saucisson des noisettes till lunchen eller öppna en burk gåslever till förrätten. Victorinox Ranger har ett handtag i trä som bara kommer bli finare med åren och precis lagom antal funktioner.

1 095 kronor

Fubuki Niseko

Det är lite ironiskt att den bästa varianten av japanernas klassiska power boots, som du hittar i varje välsorterat varuhus därborta i östern, tillverkas av ett gäng svenskar under namnet Fubuki. Modellen Niseko har ett varmt, löstagbart foder, snölås upptil och en stadig sula med bra grepp som fäster även på svensk is.

999 kronor

Carrera Grand Prix

Ett par välsittande solbrillor är ett måste när du sitter på Place Balmat i eftermiddagssolen med en tartiflette på bordet och blicken fäst upp mot Aiguille du Midi där du tillbringat en episk dag. Blir det stiligare än i ett par Carrera? Vi tror knappast det.

1 150 kronor

Barbour Tartan Hip Flask & cups

Hala fram den här efter skiddagen och du är förmodligen inte bara stiligast i kompisgänget, utan säkert den mest populära. Fyll pluntan med valfritt innehåll och bjud laget runt. Vi lämnar det där.

999 kronor

JBL Flip Essential

Befinner ni er på skidort där det saknas afterski eller att ni helt enkelt gärna slipper svett, pjäxdans och Dj Ötzi på volym 5000? Va er egen DJ. Den här bärbara högtalaren har schysst ljud för sin storlek och har batteri i 10 timmar. Dessutom är den vattentålig och med rätt robust design – och det är ju ganska bra afterski-egenskaper…

679 kronor

Afterski Team Sweden

Om du är böjd åt det hållet kan du gå med i ”landslaget” Afterski Team Sweden, och kitta upp dig som en riktig afterski-julgran. Förlåt.

Second hand

Besök valfri second hand-butik som kan tänkas ha beggade skidkläder, gärna tidigast från 80-talet. Kitta upp dig med ett helställ, gärna overall, som du kan glida runt i backen med och sen avslappnat ha på after skin.

Nej, inte lika snyggt och funktionellt som din dyra skaljacka med Gore-tex, men du kommer tacka oss när Roffe, 67, snubblar och spiller hela sin öl över dig.

Fjällbira

Sälen brygger mer än bara familjevänlig piståkning. Det här är en IPA (även kallad Ripa..) med smak med inslag av tropisk frukt, apelsin, knäckebröd, honung och örter. Hatar du IPA köper du en lager istället, och kniper igen.

30 kronor


Text: Åka Skidor • 2023-02-22
PrylarAfterskiÅreÅre BränneriBarbourBegagnatCarreraDannerFubukiHaglöfsPeak PerformanceSälenStellar Equipment

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen