Foto: Richard Ström/Red Bull Content Pool

Nyheter

Från skutan till afterski – en påsktradition

Tävlingen är lika enkel som den är traditionsenlig. 27 mars kämpar 500 åkare om att ta sig från toppen av Åreskutan till den väntande afterskin i byn där tusentals samlas för att se spektaklet.

Text: • 2016-02-29 Uppdaterad 2016-02-29

Många skidorter runt om i världen har eller har haft sin egen tradition av ett så kallat ”chinese  downhill” – och Åre vill inte vara sämre. Den 27 mars går den sjunde upplagan av RedBull Homerun av stapeln i Sveriges kanske med kända skidort och det kan vara läge att anmäla sig nu innan platserna tar slut.

Reglerna är enkla. 500 deltagare startar på toppen av Åreskutan och först ner i mål-fållan vinner. På startlinjen ställs skidproffs sida vid sida med säsongsarbetare och påskfirande turister.
Vill du ställa upp kan du anmäla dig här: www.redbull.se/homerun    

Från skutan till afterski – en påsktradition
Foto: Richard Ström/Red Bull Content Pool.

I fjolårets tävling segrade 18-årige Erik Edsås bland herrerna medan fartåkaren Helena Rapaport tog hem damernas tävling. 

Här kan du ser höjdpunkterna från förra årets tävling. 

Priser kommer delas ut i fem kategorier:

  • Skidor herrar
  • Skidor damer
  • Snowboard herrar
  • Snowboard damer
  • Bäst utklädnad

Du behöver med andra ord inte vara världens bästa skidåkare för att åka ifrån Åre med ett pris i bagaget. Priset för bästa utklädnad har bidragit till en rad intressanta uppsättningar av kläder de gångna åren och är lika stor del i tävlingen som åket i sig.

Störtloppet kommer att avgöras efter det att liftarna stängt för dagen och skidområdet tömts, allt för att ingen utanför tävling ska skada sig eller hamna i en farlig situation. 

Åre hyllas i amerikanskt skidmagasin


Snöblandad integration – här står de nya svenskarna på skidor


Johan Olofsson – snowboardåkaren som förändrade världen


Text: • 2016-02-29
NyheterSkidorterÅreVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen