Les Aiguilles d’Arves. Foto: Tiphaine Buccino/Les Sybelles

Frankrike

Les Sybelles – Frankrikes fjärde största skidområde

De franska Alpernas fjärde största skidområde är okänt för de flesta trots sin storlek och fina skidåkning.

Text: Peffe Brzezinski • 2022-06-21 Uppdaterad 2023-04-14

De franska Alpernas fjärde största skidområde är okänt för de flesta och för mig är det en gåta. Här finns stor åkning på hög höjd. Bo i La Toussuire eller St Sorlin d’Arves. Det är småskaligt och ganska charmigt trots att stadsarkitekten var tjänstledig under byggnationen.

Skidområdet som är det största i Maurienne-dalen och fjärde i storleksordning i Frankrike, består av sex olika byar med gemensamt skidsystem: Le Corbier, La Toussuire, Les Bottières, St Colomban des Villards, St Sorlin d’Arves och St Jean d’Arves. Utsikten går inte att klaga på med de tre dramatiska topparna Les Aiguilles d’Arves som det mest uppseendeväckande.

Okända pärlor: Les Sybelles, Frankrike
Okända pärlor: Les Sybelles, Frankrike
Byn St Sorlin d’Arves.

Les Sybelles | Frankrike

Tips

Skulle jag bara välja en lift i hela Alperna skulle det nog bli Trois Lac. Håll skiers-right på framsidan och den lilla åsen på baksidan lämnar mycket att upptäcka. Missa inte heller backarna ner mot Bottier. Vallée Perdue bör du åka med bergsguide.

Passar

Nyfikna skidåkare i alla kategorier.

Läge

En timme med bil från Chambéry och lite drygt två från Geneve, tågstation finns i dalgången nedanför och flera stora flygplatser inom 16 mil (Chambéry, Grenoble, Turin, Lyon & Geneve)

Åkhöjd 

1 100 till 2 620 meter över havet.

Åkning

67 liftar varav 27 sittliftar och 136 nedfarter där majoriteten är röda pister

Info

sybelles.ski


Text: Peffe Brzezinski • 2022-06-21
FrankrikeOkända PärlorFrankrikeMauriennedalenOkända pärlorSybelles

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen