Foto: Fredrik Schenholm

Tåg

24 svenska skidorter du kan ta tåget till

Kliv av tåget och gå direkt till liften. Åka Skidor listar svenska skidorter som du enkelt kan ta tåget till i vinter.

Text: Gabriella Edebo • 2022-01-21 Uppdaterad 2022-10-25

Det finns flera anledningar att ta tåget till fjällen i vinter. Ett kan vara att du vill resa på ett mer miljövänligt sätt, eller att du helt enkelt vill att det ska vara smidigt och att du ska slippa långa sträckor framför ratten eller jobbiga säkerhetskontroller och överviktsavgifter för bagage.

Inom landets gränser finns det ett flertal skidorter där tåget stannar på gångavstånd från närmaste lift och pistnära boenden, och är man villig att ta en kortare transfer eller lokalbuss blir alternativen ännu fler.

En karta med alla större skidorter med närhet till tågstationer och knutpunkter markerade på hittar du här.

Skidorter med egna tågstationer
(markerat i blått på kartan)

  • Narvik (egentligen i Norge men det svenska tåget fortsätter förbi Riksgränsen hit) visitnarvik.com

Skidorter med enkel transfer från närliggande tågstation
(markerad med gult på kartan)

  • Vemdalen – tåg till Röjan, transfer med lokalbussen Snöpendeln till Björnrike, Vemdalsskalet och Klövsjö/Storhogna. Tågresenärer får lite extra VIP-behandling genom rabatter och andra erbjudanden. vemdalen.se
  • Vålådalens fjällstation – tåg till Undersåker. valadalen.se
  • Mora-Sälen – Orsa Grönklitt, Gesundaberget och några ytterligare små skidorter. Härifrån finns det även transfermöjligheter till Sälenfjällen med skidorter som Kläppen, Stöten och Skistars destinationer. Även Borlänge kan vara ett alternativ. orsagronklitt.se skistar.com/sv/salen klappen.se stoten.se 

Knutpunkter är markerade med grönt på kartan och i infon står till vilka skidorter som transfer erbjuds.


Text: Gabriella Edebo • 2022-01-21
SverigeSverigeTåg

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen