Alaska

Nyheter

Angel Collinson avslutar proffskarriären

Den amerikanska friåkerskan Angel Collinson från Snowbird i Utah har meddelat att hon lägger ner sin professionella karriär som skidåkare.

Resguide

Min bucket list: Mattias Fredriksson

Åka Skidors fotograf Mattias Fredriksson listar sina fem favoriter som han ännu inte varit på.

Ny Sketchy line-film: I huvudet på Henrik Windstedt

Faran med helikoptersyndrom och att analysera snöns kvalitet. När Henrik Windstedt guidar tittaren ned för ruggigt branta bergssidor i Alaska, är det både spännande och lärorikt. Se filmen när en av de bästa kör brant och livekommenterar åket samtidigt.

Artiklar

Video: En lektion i brant skidåkning av Candide Thovex

Candide Thovex slaktar Eagle Peak till allas förtjusning – eller, till allas utom en.

Guide: Så åker du skidor i Alaska

Du har äntligen harvat färdigt på den lokala industrin, alternativt sålt bilen och pantsatt huset. Oavsett är det dags att boka den där efterlängtade skidresan till Alaska – men det finns saker du behöver veta. Här är den perfekta guiden till skidåkning i Alaska.

Skidorter

Så mycket snö har skidorterna i Nordamerika fått så här långt

Alla skidåkare boendes på västkusten har varit säsongens stora vinnare så här långt. Snön har fullkomligt vräkt vilket syns på snömängden.

Michelle Parker dominerar i sin episka säsongsedit

Michelle Parker öser på ordentligt i sin sekvens från MSP:s senaste film Fade to Winter.

Årets ösigaste storbergsåkning?

Kanadensaren James Heim ringer ut det gamla året med årets kanske bästa och mest fartfyllda storbergsåkning. Filmen är en mix av Heims sekvens från MSP:s Fade to Winter och egna POV-klipp.

Lentsch river av höghastighetslinje i Alaska

2014 kvalade han in till Freeride World Tour genom en makalös linje innehållande sex airs. Två år senare visar Fabian Lentsch återigen hur man levererar – den här gången med högsta möjliga hastighet.

Tokskrota med Sage i Alaska

Hur känns det att ramla ner för ett halvt berg i Alaska? Fråga Sage Cattabriga-Alosa, han har testat på just det. Klippet är hämtat från TGR:s senaste film Paradise Waits.

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top