En extra överläggning. Henrik Windstedt tänker till innan spetsarna petar nedåt.

Ny Sketchy line-film: I huvudet på Henrik Windstedt

Faran med helikoptersyndrom och att analysera snöns kvalitet. När Henrik Windstedt guidar tittaren ned för ruggigt branta bergssidor i Alaska, är det både spännande och lärorikt. Se filmen när en av de bästa kör brant och livekommenterar åket samtidigt.

Text: Mattias Björklund • 2017-03-02 Uppdaterad 2017-03-02

I del två av filmserien ”Sketchy Lines” förklarar världsmästaren i friåkning 2008 svårigheterna med att reka på avstånd och vad helikoptersyndrom kan ställa till med för en skidåkare. Dessutom redogör Henrik för hur han analyserar snöns kvalitet och vilka beslut som fattas. Allt för ett så säkert åk som möjligt.

Då all kommentering av åket, snön och val av linjer görs direkt på plats på berget blir filmresultatet minst sagt spektakulärt. Samtidigt nyktert analyserat trots adrenalinpåslaget.

Del ett av Henkes Sketchy Line-film, hittar du här!

Henrik Windstedt åker stort i Abisko


Perspektiv i Kanada med Windstedt och Rapaport


50 år av friåkning i skön retroparodi


Text: Mattias Björklund • 2017-03-02
AlaskaFriåkningHenrik WindstedtVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen