Artiklar

Se filmerna från digitala Åre Bike Festival

Historiens första digitala cykelfestival sändes live från Åre i helgen och trots rådande pandemi kunde den populära videotävlingen Åre Video Challenge genomföras.

Artiklar

Ta liften och cykla i sommar – 10 bike parks i Sverige

Kompensera för utebliven vårskidåkning genom att åka lift och cykla downhill i sommar hos någon av våra svenska skidanläggningar som satsar på cykling och bike parks på sommaren.

Festen på berget: Åre Bike Festival startar idag

Stigcykling i midnattsolens sken, hoppuppvisningar, clinics, tjejcykling, cykelfilmer och hårdaste deltävlingen i ESS, Enduro Sweden Series. Årets största cykelfest, Åre Bike Festival, släpper idag på alla bromsar och gasar till på söndag.

Artiklar

Glad aktiv Midsommar!

Åka Skidor satt ihop en guide för hur du skidar, cyklar, surfar och... björnar bäst under Sveriges mest traditionstyngda helg och starten på den aktiva, ljusa årstiden.

Artiklar

Här finns Stockholms bästa mountainbiketurer

Vilken cyklist vill inte ha Stockholms absolut bästa stigcykling samlad i näven? I nyutgåvan av boken Mountainbike kring Stockholm finns huvudstadens 43 bästa turer varav 11 är helt nya. Författarna Aron Gooch och Kalle Bern har cyklat och jobbat dygnet runt för att leverera en inspirationsbok som ingen stigcykelälskare kan vara utan.

Artiklar

Åre – cykelkultur i världsklass

Livet på två hjul dominerar Åre på sommaren. Men den verkliga storheten ligger inte så mycket i den fantastiska cyklingen på fjället som i den snudd på fanatiska passionen för cykling som frodas i byn.

Artiklar

Guide: Sveriges bästa bike parks

Från Halland i söder till Åre i norr. I takt med det ökande smältvattnet öppnar Sveriges bike parks över hela landet. Här är Åka Skidor guide över Sveriges bästa cykelparker.

Midsommar på skidor och cykel

Hur firar man egentligen midsommar i fjällen på bästa sätt? Genom att göra som Jackie Paaso och Jenny Liljegren och köra en dubbel med skidåkning och mountainbike. På samma åk.

Det perfekta flytet – cykling i Järvsö

Det här är sagan om Järvsö, den lilla byn i Hälsingland som på bara några få år förvandlat ett sommartomt berg till en av världens mest omtalade lekplatser för liftbaserad cykling. Och Lill-Babs? Lugn, hon finns med, hon också.

Han riskerar livet på en skrämmande otäck bergsrutt i Arizona

"Det läskigaste som jag någonsin har gjort på en cykel." Vi tappar andan när vi ser Michal Kollbek, en professionell mountainbike-cyklist, köra vad han kallar "the White Line" i Sedona, Arizona.

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top