Mark Abma surfar mellan småväxta björkar i närheten av Hakuba, Nagano, Japan. Foto: Mattias Fredriksson
Artiklar

Skogens inre liv – Mer än bara linjer mellan träden

Skogen är inte bara ett åk bland många andra, utan en betydande del av bergens personlighet.

David Kantermo hittar luckan mellan björkarna i Åre. Foto: Mattias Fredriksson
Artiklar

Fem åktips för bättre skogsåkning

Skidåkning i skogen är en hit dagar med dålig sikt och när stormvindarna piskar fjället. Och alla andra dagar, för den delen. Här är fem tips för skogsåkning.

Artiklar

Lista: Sveriges bästa skogsåkning

Att åka puder i skog kan vara en av de högsta njutningarna en skidåkare kan uppleva. Vi listar det bästa av vad Sverige har att erbjuda.

Artiklar

Den senaste trenden: minigolf för skidåkare

I takt med att fler letar sig utanför pisterna och upptäcker charmen med orörd snö, desto mer kreativitet krävs för att hitta åk du får ha för dig själv. Det kallas minigolf, eller skidåkarnas svar på bouldering.

Schweiz

Foret X – den magiska och hemliga skogen

22 hårnålskurvor upp från en av Alpernas mest trafikerade dalgångar ligger en av bergskedjans bäst bevarade hemligheter och ruvar på magisk skogsåkning.

Artiklar

Hopp, lek och puder i Ramundberget

Ramundberget är den lilla skidorten som levererar det mest patenterade av fjällmys, indränkt i Sveriges bästa snö och klädd i en vacker skogsskrud. Ett rent nöje för hela familjen. Och lite till.

Skidorter

Skogsåkning och pistvaktsvibbar i Borgafjäll

Peter Nilsson drömmer om skogsåkning i Kanada men tar vänster i Dorotea och hamnar istället i Borgafjäll i södra Lappland. Sveriges roligaste skogsterräng får han på köpet. Med eller utan stighudar.

Artiklar

Världens bästa skidåkning: Serre Chevalier

Åka Skidors 17 favoriter: Serre Chevalier. Den franska pärlan som skryter med sitt antal soldagar per år, men som framförallt är känd för sin fantastiska skogsåkning.

(Ännu mer) magisk nattåkning i Chamonix

Bruno Compagnet och Layla Jean Kerley fortsätter att utforska Chamonix i pannlampans sken. Den här gången med stighudar under fötterna och grym skogsåkning nedanför skidspetsarna.

Artiklar

Skogsarbete med Jesper Tjäder

Skogsåkning är roligt. Med lite händighet, ett par plank och en skruvdragare kan det bli fantastiskt skoj. Jesper Tjäder byggde ut en skogsrepa och knäppte på sin Gopro. Resultatet ser ni i artikeln.

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top