Artiklar

Hjältarna från Telemarken

Vad var egentligen grejen med telemark? Varför har den förlorat sin forna status? Och finns det egentligen någon tjusning med ansträngningen i djupa knäböjssvängar?

Åka Skidor

Tjuvkika på nya novembernumret

Du har väl inte missat att det finns ett nytt nummer av Åka Skidor i butik? Novembernumrets framsida visar en inverterad Kajsa Larsson och bjuder på läsning om bland annat den nya tidens skidkändisar och hur du blir en riktig helgkrigare.

Historien om telemarkens ädla konst

En gång i tiden var telemark skidtekniken på alla riktiga skidåkares läppar. sedan var den bara borta. Läs mer om den lösa hälens historia.

Nyheter

Quentin Pelmont gör allt du kan, plus lite till – på telemark!

Vad sägs om att börja dagen med tre och en halv minut råskön telemarksåkning? Det är inte en mening du hör varje dag, men det är precis vad fransmannen Quentin Pelmont bjuder på i sin senaste edit.

Nostalgi: De kör världsmästerskapen i telemarkspuckelpist på smala skidor

Året är 1985 och det är världsmästerskapen i telemarkspuckelpist. Denna udda kombon, på skidor raka och smala som längdskidor, ser märkligare ut än vad man kan förvänta sig.

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top