Mindre utsläpp men bättre åkning - går den ekvationen ihop?

Mindre utsläpp men bättre åkning - går den ekvationen ihop?

Nikolai Schirmer bestämde sig inför förra vintern att kapa sitt utsläppskonto ordentligt, men ändå få till mer och bättre skidåkning. Hur det gick ser du i filmen "Endless Winter 3".

Endless Winter är norrmannen Nikolai Schirmers seaste videoprojekt i tre delar där han under vinterns gång hållt sig i Europa och tagit sig runt och bott i sin van. I kontrast till tidigare säsonger då han radat upp ett par flygresor över Atlanten under vintern, kört snöskoter och pickis för att hitta snö i Kanada. 

Målet för vintern var att ta reda på om han kunde åka mer och framförallt bättre jämfört med tidigare år, men utan att lämna efter sig ett lika stort klimatavtryck.

Resultatet fick sedan besökare på den norska skidfilmsfestivalen Fri Flyt Film Tour i Oslo rösta om, och resultatet av både filmen och omröstningen syns nedan i filmen.

Lyngen är den extrema lekplatsen för den tredje och sista episoden, där Nikolai tillsammans med vänner åker några riktigt klassiska och håriga linjer. 

- Jag var genuint överraskad att få säsongens bästa ögonblick bland bergen hemma i Norge efter att ha varit nere i Österrike under den snöigaste säsongen på ett årtionde, berättar Nikolai om säsongen.

Se och avgör själv, kan man verkligen få bättre åkning genom att resa mindre?

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!