Snowboardesset Sven Thorgren allt mer poppis

Snowboardesset Sven Thorgren allt mer poppis

Sven Thorgren är en av världens bästa snowboardåkare. Efter en fjärdeplacering i OS och en femteplacering i X-games Big air är han med och slåss i den absoluta världstoppen och nu vill han bygga sitt eget varumärke.

Text: • 2014-12-01 Uppdaterad 2014-12-01

Under hösten har Sven Thorgren varit på träningsresa med snowboard- och skidlandslaget i freeski i Saas-Fee, Schweiz. Med på plats fanns slopestylestjärnan Henrik Harlaut, som har byggt upp en stor fanskara. Hans stora dreads, unika stil, personlighet och fina placeringar har gjort honom till ett starkt varumärke och där kan Sven Thorgren lära en hel del av landslagskollegan på skidor. Sven Thorgren har även börjat få en allt större fanskara.
“Det är kul att folk känner igen en, att man har byggt ett namn för sig själv. Det är bara roligt att vara en av dom större åkarna”, säger Sven Thorgren till SVT, som träffade honom på träningslägret för drygt en månad sedan. 

Hur viktigt är det att bygga ett varumärke?
“Det är väldigt viktigt med tanke på att vi livnär oss på våra sponsorer och dom vill att vi ska synas.”

Under sommaren och hösten har Sven tränat in nya trick och i Stubai satte han nyligen trippel backside rodeo. Han ska vara med i flera stora tävlingar framöver men satsar också mer på filmandet. Närmsta målet är nu att försvara titeln i Big Air-tävlingen Air & Style Peking, som hålls i forna OS-arenan Fågelboet 5-6 december.

Spana in: Se Sven Thorgrens feta edit från Stubai

Text: • 2014-12-01
Snowboard

Copyright © 2023 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top