Ina Vikøren och Evelina Nilsson hikar upp på Åreskutans baksida för att ta ett åk på Blåsten. Foto: Martin Olson

Artiklar

Vinterbarn – en film om att bevara vintern

Evelina Nilsson och Ina Vikøren är med i en ny kortfilm som är ett samarbete mellan miljöorganisationer i Norge och Sverige om kampen för klimatet och framtida pudersvängar.

Text: Gabriella Edebo • 2018-03-28 Uppdaterad 2018-03-28
Vinterbarn - en film om att bevara vintern
Ina Vikøren och Evelina Nilsson hikar upp på Åreskutans baksida för att ta ett åk på Blåsten. Foto: Martin Olson

Vi får följa med skidåkaren och WWF-ambassadören Ina Vikøren, som tillsammans med en av våra svenska Protect Our Winters ambassadörer Evelina Nilsson berättar vad vintern betyder för dem.

Filmen är inspelad i Åre och lyfter hur den globala uppvärmningen inte bara påverkar snöläget och vår skidåkning utan även har en negativ inverkan på djurlivet med fjällräven och renen som exempel.

Vinterbarn - en film om att bevara vintern
Ina Vikøren och Evelina Nilsson spanar ut över Västerskutan och bort mot Kallsjön, Åre. Foto: Martin Olson

Kortfilmen är inspelad i samarbete med Världsnaturfonden WWF i Norge och miljöorganisationen Protect Our Winters i både Sverige och Norge. Film, drönarjobb och redigering står Darren Hamlin, Martin Olson och Peter Brockman bakom.

”The more we use the nature that we love, the more we are potentially destroying it. We need to think about how we interact with nature, and ensure we protect it and become a part of the solution.”

Vinterbarn - en film om att bevara vintern
Bakom kulisserna med Darren Hamlin. Foto: Martin Olson

Med elbil i de svenska fjällen


5 sätt att minska din klimatpåverkan


Konst, miljötänk och äventyr på skidor


Text: Gabriella Edebo • 2018-03-28
ArtiklarÅreEvelina NilssonKlimatProtect Our WintersVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen