Klimat

Artiklar

Glaciär på Mont Blanc nära kollaps

Delar av Courmayeur på den italienska sidan av Mont Blanc fick evakueras denna vecka efter att varma temperaturer fått en av glaciärerna farligt nära en kollaps.

Artiklar

Världens första solelsdrivna skidort

Snöhålan Wolf Creek i Colorado i USA blev i vintras världens första skidort som drivs till snudd på 100 procent av solenergi.

Artiklar

Replik: Hur svenska skidanläggningar tar ansvar för miljön

Åka Skidors ledare i oktobernumret ställde frågan hur svenska skidorter tar ansvar för sin miljö- och klimatpåverkan. Titti Rodling, VD för SLAO har svar på den saken.

Artiklar

Vinterbarn – en film om att bevara vintern

Evelina Nilsson och Ina Vikøren är med i en ny kortfilm som är ett samarbete mellan miljöorganisationer i Norge och Sverige om kampen för klimatet och framtida pudersvängar.

Artiklar

5 sätt att minska din klimatpåverkan

Johnn Andersson på Protect Our Winters Sverige visar vad du som skidåkare kan göra för att minska din negativa inverkan på klimatet, och framtidens snö.

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top