Foto: FIS Freestyle

Artiklar

Guld till Oliwer Magnusson på JVM i slopestyle

18-åringen från Östersund tog sin första seger i internationella sammanhang när han vann finalen i slopestyle på Junior-VM i Cardona i Nya Zeeland.

Text: Gabriella Edebo • 2018-09-01 Uppdaterad 2018-09-01

Finalen var riktigt spännande eftersom det var många som hade problem med farten inför första hoppet, berättar Oliwer i en intervju med Svenska Skidförbundet efter vinsten.

Enligt rapporter på plats från tävlingen som skidförbundet skriver om på sin hemsida var det inget som påverkade 18-åriga Oliwer som landade alla sina åk och tidigt hade kopplat greppet om förstaplatsen. Efter ett tredje lyckat åk, dagens bästa med en vinnande poäng på 87.20, var guldmedaljen ett faktum.

Guld till Oliwer Magnusson på JVM i slopestyle
Foto: FIS Freestyle

Dramatiken slutade dock inte där eftersom arrangörerna under prisutdelningen hade problem med att hitta den svenska nationalsången vilket resulterade i att den nyblivne juniorvärldsmästaren fick stå och njuta högst upp på pallen lite extra länge innan de lyckats få fram rätt låt efter ungefär fem minuter.

“Det vinnande åket innehöll en variation av höger och vänstersnurrar på railsektionen och tre stora och tekniskt svåra trick på hoppen. Åket avslutade Oliwer med en dubbel cork 1440 tailgrab, samma trick som han körde när han vann kvalet i JVM i big air förra veckan.” rapporterar SSF.

I big air-finalen tidigare i veckan slutade Oliwer Magnusson på en sjätteplats. Efter 10 åkdagar i sträck är det nu dags för lite vila och Oliwer kommer därför inte att ställa upp i kvalet i halfpipe denna gång. Istället laddar han om för att vara redo för säsongens första världscuptävling som nästa vecka går av stapeln i Nya Zeeland.

Guld till Oliwer Magnusson på JVM i slopestyle
Foto: FIS Freestyle

Resultat
Junior-VM i slopestyle, Cardona (NZL)

1) Oliwer Magnusson, SWE, 87.20

2) Sebastian Schjerve, NOR, 84.80

3) Kim Gubser, SUI, 83.20

Sveriges freestyle-damer levererar i den totala världscupen


Jennie-Lee Burmansson – Drottningen av stil


Medaljregn på X-games


Text: Gabriella Edebo • 2018-09-01
ArtiklarBig airFreeskiingNya ZeelandSlopestyle

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top