Brian »Bomber« Cross kör med naturligt ansiktsskydd i bottenlöst BC-puder. Foto: Dave Heath

Artiklar

Hudvård för bergsgetter

Åka Skidors egna formgivare Tobias Ivarsson vänsterprasslar till och från hos diverse mode- och hälsomagasin, därför blev det naturligtvis hans uppgift att ta fram en lista med skidåkarens essentiella krämer för ett liv från topp till tå och dal.

Text: Tobias Ivarsson • 2019-07-10 Uppdaterad 2019-07-10
Hudvård för bergsgetter

Kiehl’s Facial Fuel UV Guard SPF 50+

Rita upp en snygg krigsmålning innan du ger dig ut i backen. Ett starkt och bra solskydd hela dagen för att motverka looken av läderväska i ansiktet mot slutet av säsongen.
340 kronor

Hudvård för bergsgetter

Decubal Repair Cream

Perfekt för händer som blivit uttorkade av kyla och fodret i handskarna. Extra närande och fuktgivande valla som är framtagen för mycket torr hud.
150 kronor

Hudvård för bergsgetter

Försvarets hudsalva

Huvudsakliga användningen är idag som läppvalla. Men produkten som framtogs 1940 användes först för att förebygga skavsår och skydda huden mot kyla hos värnpliktiga.
25 kronor

Hudvård för bergsgetter

Marke Kaiseradler Latschenkiefersalbe

Mer känt som ”svart på en kvart”. Tallbarrsvax som accelererar processen för solbränna, så du subtilt kan skryta med din gogglebränna på afterskin. Skyddar även mot kyla, luktar skog och som bonus är den suverän som handkräm.
169 kronor

Hudvård för bergsgetter

HTH Original Body Lotion

Testvinnande bodylotion som återfuktar torr hud. Precis vad du behöver för att valla in en kall och uttorkad kropp med efter en dag bland snö, obarmhärtig kyla och kliande underställ.
49 kronor

Hudvård för bergsgetter

Pedicare Klassisk Fotsalva

Fötter mår inte så bra i pjäxor. Det är sen gammalt. Den här salvan är fet och tjock samt mjukar upp förhårdnader på foten och förhindrar torrsprickor. Bra att kombinera med fotfil mellan varven.
79 kronor

Hudvård för bergsgetter

Carmex läppbalsam

Har en kylande och anticeptisk effekt. Men inte bara det. En del heliguider smetar en liten kludd på insidan av näsan för att inte bli förkylda. Låter som en myt. Men kanske tål att testas.
49 kronor

Hudvård för bergsgetter

Zinka Colored Nosecoat

Solskydd på retrovis med den klassiska färgkrämen men zinkoxid. Observera dock att Läkemedelsverket avråder från att använda produkter där just zinkoxid används som UV-filter i solkrämer eftersom den solskyddande effekten är oklar.
99 kronor

Hudvård för bergsgetter

Recipe for men Facial Moisturizer

Valla in fejan med Facial Moisturizer efter kvällstvagning för att lugna och mjukgöra huden i ansiktet samt motverka fria radikaler. Vi är dock lite osäkra på om det sistnämnda är något positivt.
239 kronor

Hudvård för bergsgetter

Holmenkol Warm Feet

En fotkräm som har en värmande effekt som ska hålla i sig i flera timmar. Krämen absorberas snabbt av huden och fungerar ungefär som liniment. Finns hos flera svenska skidbutiker.
130 kronor

Hudvård för bergsgetter

Tigerbalsam

Traditionellt använt vid behandling av tillfälliga muskelsmärtor eller för att lindra smärta i samband med sträckningar och stukningar. Krämen är baserad på ett tusentals år gammalt recept från Asien och kan även hjälpa vid täppt näsa.
59 kronor

Glöm inte solkrämen!

Hudvård för bergsgetter

Verksta'n: tvätta dina skidkläder


Skidsnack – månadens skidnyheter i juni


Bootskis – åk skidor på pjäxorna


Text: Tobias Ivarsson • 2019-07-10
ArtiklarPrylarVerkstan

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen