5fd91803796f6

Artiklar

GoPro lanserar helt ny 360-kamera och nya Hero 8

GoPro slår på stort och lanserar inte mindre än två nya kameror i höst, en uppdaterad Hero 8 och en sprillans ny 360-kamera.

Text: Tobias Ivarsson • 2019-10-01 Uppdaterad 2019-10-01

Vi har nästan vant oss med att det kommer minst en nyhet från varje höst. Idag är inget undantag och GoPro presenterar två nyheter.

GoPro Hero 8 Black

Först ut är en uppdaterad version av klassiska Hero-modellen. Nummer 8 i ordningen. Nya kameran får namnet GoPro Hero8 Black med en rad uppdateringar och förbättringar.

Utvändigt har kameran fått inbyggda aluminiumfästen som går att fälla ut under kamerahuset. Ny förbättrad microfon med brusreducering och ny placering på framsidan av huset för bättre ljudupptagning. Gorilla-glas på linsen som är extra tålig och minskar risken för repor. Kameran är bantad och 14% lättare än Hero7 med ramfästen.

GoPro lanserar helt ny 360-kamera och nya Hero 8
GoPro Hero 8 Black

I och med att du slipper en ram runt din kamera kan du nu pimpa den med tre olika tillbehör, beroende vilken typ av filmare du är.

Media Mod: tillbehör för den som kräver mycket av sin GoPro och är utrustad med en shotgun mic, lampa och uttag för en 3,5 mm mikrofon. Perfekt för vloggaren helt enkelt.

Display Mod: en extern skärm med eget batteri som ska hålla i 4 timmar.

Light Mod: en vattentät lampa på 200 lumen som du kan fästa på kameran. Även denna har eget batteri så att du inte behöver oroa dig för kamerans livslängd när du filmar.

Invändigt så presenteras en ny och uppdaterad mjukvara. För att hjälpa alla Jerrys som monterar kameran snett på hjälmen så har Hero8 autorotering i mjukvaran.

TimeWarp 2.0: en av de stora nyheterna som har uppdaterats från den gamla modellen är att du nu kan sakta ner inspelningen under en timelapse genom ett klick och sedan fortsätta din timelapse med ett till klick.

Capture Presets: är fyra förinställningar som är anpassade beroende på vad man ska filma så att du slipper klura ut det själv och missa det perfekta klippet. Utöver det kan man skapa sex egna förinställningar anpassade efter egna behov.

Liveburst: Hero8 kommer med ny fotoinställning som de kallar LiveBurst. Det påminner om live-foto på en iPhone där kameran tar 90 bilder på 1,5 sekunder. Där kan man välja ut en bild eller exportera det hela som en film på tre sekunder. 

Stillbilder: något förbättrade med Superphoto i uppdaterad HDR. 

Livestreaming: nu klarar kameran att köra live streaming till bland annat YouTube i full HD 1080. 

Priset då? Nya Hero8 Black landar på 5 099 kronor. I butik 20 oktober. 

GoPro lanserar helt ny 360-kamera och nya Hero 8
Hero 8 Black i vlog-läge

Nyhet #2: GoPro Max 

Men nu till det fräsiga. I fjol lanserades 360-kameran GoPro Fusion. I år har man tagit den kameran ett varv till och – trumvirvel – lanserar nu GoPro Max. Den är 30% mindre och 20% lättare än Fusion. Känns på förhand efter ett snabbtest häromveckan som 100% bättre.

Utvändigt kommer Max även den med inbyggda aluminiumfästen som går att fälla in/ut och utrustas med 6 inbyggda mikrofoner för att fånga bästa ljudet. Kameran är vattentät till 5 meters djup

Mjukvaran till GoPro Max kommer med samma uppdaterade variant som för Hero8, men har fler möjligheter till filmlägen då det är en 360-kamera. Dels så kan du växla mellan 360-film och Hero-mode och filma som med en vanlig GoPro. Men med din Max så kan du filma upp till 190 graders vidvinkel i Hero-läget.

GoPro lanserar helt ny 360-kamera och nya Hero 8
GoPro Max

Andra features: 

Horizon Leveling: Stabil nå så jävulskt och bättre än på Hero8.

Time Warp i 360-läge.

Max Hypersmooth: du behöver du aldrig mer säga “gimbal” för att få stadiga och skakfria klipp.

Power Pano: har du försökt ta ett bra panoramafoto med din smartphone? Det blir ofta skakigt och om någon rör sig i bilden får det en utdragen rörelse. I Max kan du glömma det problemet. Med inställningen Power Pano tar du helt enkelt magiska panoramafoton i HD.

Batteritiden: är som i Fusion och du kan filma lite mer än 2 timmar, i 360-läget lite kortare än så. 

Skydda mot repor: för att skydda 360-linsen finns det lock att montera på kameran för att minska risken för repor under transport eller när du filmar i tuffa förhållanden och miljöer.

Priset då? GoPro Max kommer att ha en prislapp på 6 199 kronor i butik. Finns i butik den 24 oktober. 

GoPro lanserar helt ny 360-kamera och nya Hero 8

Övrigt

Arbetet med de båda kamerorna började för tre år sedan. Man har parallellt arbetat med en app som ska vara lika kraftfull som kamerorna. Med den nya GoPro appen har man slagit ihop tidigare app med Quik som ger nya möjligheter till redigering av film och korrigering av färg på klippen, direkt i din smartphone.

Med GoPro Plus får du molnlagring och back-up av ditt material så fort din kamera är uppkopplad mot Wi-Fi. Du får även rabatt på tillbehör och produkter från GoPro.

Sista nyheten ut är att menyerna nu är uppdaterade och att alla kamerorna nu talar svenska i inställningar och när du använder dig av voice control.

Skogsarbete med Jesper Tjäder


Den färgblinda mästerfotografen


Skidsnack v39 – ny lift i La Grave


Text: Tobias Ivarsson • 2019-10-01
ArtiklarNyheterPrylarGopro

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top