Jordan under inspelningarna av Salomon TV.

Artiklar

Racingdrönare är skidfilmernas framtid

Så kallade FPV-drönare för racing har nu på allvar börjat göra intåg på skidfilmsscenen.

Text: Gabriella Edebo • 2019-10-10 Uppdaterad 2021-03-30

I takt med att vanliga drönare blivit allt mer tillgängliga och lätthanterliga för gemene man gäller det att ta till andra metoder för att stå ut från mängden på sociala medier och i skidfilmsvärlden. 

Så kallade FPV-drönare (står för First-person view) har funnits ett tag och tävlingsgrenen har ökat i populäritet de senaste åren. Det som skiljer dessa racingdrönare från en vanlig drönare där du tittar ner på en display för att se vad du filmar är att piloten har på sig ett par VR-glasögon som livestreamar det som kameran ser. Det gör att de riktigt duktiga FPV-piloterna kan göra betydligt extremare manövrar i luften och flyga närmare objekt som annars varit riskabelt nära. 

 

Ett klockrent exempel är det första avsnittet från Salomon TV för säsongen, där Jordan ”Jet” Temkin som vunnit VM två gånger hakar på filmcrewet under inspelningar i Chatter Creek, Kanada.

Även det virala klippet ”Heatseeker” med Nico Vuignier filmades med hjälp av FPV-drönare, men då för att fästa facklor på istället för att filma. 

Racingdrönare har i alla fall gjort intåg i skid- och actionsportfilmsvärlden för att stanna, så räkna med att se fler sjuka drönarvinklar framöver.

Veckans fetaste film: Heatseeker


Skidsnack v40 – framtidens skaljacka


Malou Petersson åker bara puder


Text: Gabriella Edebo • 2019-10-10
ArtiklarSalomonSalomon Freeski TVVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen