Foto: Kantonspolizei Schwyz

Artiklar

Skidsnack v43 – Gondol föll till marken i Schweiz

Gratis lavinföreläsningar i höst, uppklädd filmpremiär, gondol totalförstörd i Schweiz, Sälens flygplats i hetluften igen och mycket mer i veckans skidsnack.

Text: Gabriella Edebo • 2019-10-27 Uppdaterad 2019-10-27

Nästa vecka kommer prylguiden

Den heliga tidsskriften med Sveriges största, mest omfattande och genomarbetade skidtest kommer till butiker landet runt nästa vecka. Missa inte det.

Gratis lavinföreläsningar i höst

Under hösten finns det flera aktörer som erbjuder gratis lavinföreläsningar för att fräscha upp minnet inför säsongen. Stiftelsen Skiers Left arrangerar ett flertal datum och även Naturvårdsverkets Lavinprognoser kör ett antal tillfällen på olika orter under hösten. Missa inte det, men kom ihåg att en kort kvällskurs inte ersätter en riktig lavinutbildning. Läs mer om kursutbudet på svelav.se.

Skidsnack v43 - Gondol föll till marken i Schweiz

Ännu mer debatt om Sälens flygplats

Alla besökare till Sälenfjällen får betala för flygplatsen genom en ny smyginförd avgift på 3% som lagts till på bokningar för nästan alla boendealternativ i området.


KM Days tillbaka på tuben

Kajsa och Malou släpper sitt första avsnitt för säsongen på sin youtube-kanal, filmat i våras i Riksgränsen med slask och gängshred.

På tal om tuben

Det ryktas att Felix Felkan Lundin dök upp på galapremiären av Untracked Film Tour i torsdags uppklädd i… pjäxor? Instagram i sin tur skvallrar om filmande av 24 timmar iförd pjäxor, så kanske kommer resultatet upp på en youtubekanal nära dig inom kort?

Premiären av filmturnén

Blev en riktig succé med fantastisk stämning, gött häng och riktigt, riktigt bra filmer. Härnäst besöker Untracked Film Tour Lund (4 nov) och Göteborg (6 nov) innan det bär av norrut mot Umeå (15 nov), Luleå (20 nov), Funäsfjällen (23 nov) och skidtestarhelgerna i Vemdalen, Sälen och Åre. Läs mer och fixa biljetter på untrackedfilm.com

Gondol föll till marken i Schweiz

Förra söndagen lossnade plötsligt en gondol från vajern på Rotenfluebahn i Mythenregion, Schweiz och föll cirka 20 meter till marken och krossades. Ingen befann sig i gondolen som lossnade, men ett 50-tal passagerare befann sig i liften när incidenten inträffade. De första rapporterna förklarar att orsaken till olyckan vad kraftiga vindbyar som fick den tomma gondolen att slå i en av liftstolparna och därefter lossna från vajern. Liften hålls nu stängd tills den blivit kontrollerad ordentligt.


Jerry nästan död i bäck

Det här är anledningen till varför du helt enkelt inte ska åka där du hör att vatten forsar under dina fötter. 

Silva söker testpiloter

Silva söker skidåkande testpiloter för sin nya värsting till pannlampa kallad Silva Exceed 3XT, värde 4199 kronor. Läs mer om hur du ansöker här

Silva söker testpiloter till ny pannlampa

232 försök senare

Försäsongsträning a la Andri Ragettli.

Vad gör du med din tid?

”What you are, and what you become, depends on how you use your time.” Se Sammy Carlsons nya edit Over Time. Ett intro som kanske är en aning klyschigt men fruktansvärt mäktigt filmat och i vanlig ordning tidlös åkning. 

Skidsnack v42 – längdhopp på vattenskidor


Ny uppdatering till Mammut Barryvox transceivers med nya och bättre funktioner


Silva söker testpiloter till ny pannlampa


Text: Gabriella Edebo • 2019-10-27
ArtiklarNyheterskidsnack

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen