Foto: Chris Baldry / Faction skis i Fonna, Norge

Artiklar

Skidsnack v12 – blir påsk i fjällen inställt?

Vinterns plötsliga vänstersväng orsakat av ett litet virus gör sig mer och mer påmint och nu håller svenska skidorter andan i väntan på besked från Folkhälsomyndigheten imorgon måndag.

Text: Gabriella Edebo • 2020-03-22 Uppdaterad 2020-03-22

Illustration av vinterns vändning

Skidåkaren Izzy Lynch filmade sin hjälmfoting som på ett klockrent sätt symboliserar den plötsliga vänstersvängen som (skid)världen tog i samband med Coronavirusets intåg. 

Nytt nummer ute nu!

Tjuvkika på säsongens sista nummer här. Löp och köp innan det sista numret för vintern försvinner från hyllan likt muggpapper den senaste tiden.

Topptur & monoski i säsongens sista nummer

NM och Ride the Cow blir av

Som läget ser ut nu kommunicerar både NM i Riksgränsen och Ride the Cow i Hemavan att friåkningstävlingarna blir av som planerat, men några justeringar i programmet för att undvika större folksamlingar. Självklart är situationen föränderlig och bägge tävlingsledningar bevakar utvecklingen noggrant framöver.


Åre Sessions inställt/flyttat

Musikfestivalen Åre Sessions som de senaste åren avslutat säsongen högljutt i Åre kommer inte att bli av som planerat. Arrangören säger att ma letar efter ett nytt datum att flytta festivalen till men har ännu inte beslutat något.

Coronahumor

Mitt i allvaret och nyhetsflöde fullt att inställda tävlingar och stängda skidorter dök denna upp från SVT Sport. Ibland kan ett par små bokstäver i sammanhanget öppna upp för frivilliga feltolkningar.

Skidsnack v12 - blir påsk i fjällen inställt?

Haglöfs Åka Skidor Freeride Days inställt

Vi måste tyvärr meddela att vi på Åka Skidor fattat beslutet att ställa in eventet i Åre som skulle ha ägt rum 29 mars till 1 april.

Inställt: Haglöfs Åka Skidor Freeride Days 2020

Hemma med Nordicas nya step in pjäxa

Felix Neureuther demonsterar hur Nordicas nya HF-pjäxa fungerar och get exempel på hemmaunderhållning samtidigt. 

View this post on Instagram

#StayAtHomeChallenge

A post shared by Felix Neureuther (@felix_neureuther) on

Finland stänger skidorter

Flera skidorter i Finland har nu meddelat att man stänger med anledning av coronaviruset. 

SLAO om Corona-situationen

Svenska skidorter verkar vara ”the last ones standing” och i princip hela omvärlden har skidorter stängt för länge sen. På många håll har till och med afterski pågått som vanligt, men efter att nyheter om att flera ska ha smittats på en afterski i Åre har nu de flesta skidorter stängt eller flyttat ut eftermiddagsröjet. Imorgon måndag väntas Folkhälsomyndigheten komma med besked om handlingsplan specifikt för svenska skidorter. 

 

Jerry stannar hemma

Gör det du också.

View this post on Instagram

Stay home and stay safe #socialdistancing

A post shared by First Team All Jerry (@firstteamalljerry) on

X Games Real Ski

Sista dagen att rösta i den prestigefulla video-tävlingen X Games Real Ski är idag söndag. Av de sex bidragen är två svenskbebodda åkare och filmare genom Jesper Tjäder, filmat av flickvännen Judith Bergström och Alex Hackel (amerikan bosatt i Sverige numera) filmat the Bunch-kollegan Pär Hägglund. Rösta här.

Åka Skidor Podcast nu på YouTube

Efter allmän begäran från Felkan och alla andra kids som inte hämtar information någon annanstans än från YouTube finns nu Åka Skidor Podcast att lyssna på även på tuben. Du hittar spellistan här.

Jämtlands hårigaste åk?

Igår lördag åkte David Kantermo, Henrik Windstedt, Fredrik Lönn och Henrik Westling en brant ränna på västsidan av Storådörren i Lunndörrsfjällen i Jämtland som aldrig tidigare åkts. En firning för att komma in och en längre ner över ett isfall krävdes. 

Dundrets pistmaskinsförare

En fin minidokumentär om pistmaskinsyrket med Dundrets förare Rune Dahlström i huvudrollen.

 

Melvin sätter dub 12a

Du har väl inte missat 9-åriga Melvin Selibergs stompade drömtrick förra veckan i Kläppens park?

Fonna grävs fram

Det har kommit en del snö på vägen upp till glaciären i Folgefonna, Norge som brukar öppna för sommarskidåkning fram mot vårkanten. Just nu har arbetet med att gräva fram vägen börjat.


Faction i Fonna 

Och på tal om Fonna. Dröm dig bort till för stunden otillgängliga norsks fjordar, sommarskidåkning och episka solnedgångar.  

The Fifty åker brant igen

Cody Townsend och Bjarne Salén parkerar vid Mt Baker Ski Area och ger sig på det klassiska åket NW Couloir på Mt Shuksan.

Skidsnack v11 – Svenska liftar rullar på


Internets råaste webbserie: the 50 Project


Verksta’n: Valla och klistra om stighudar


Text: Gabriella Edebo • 2020-03-22
ArtiklarNyheterskidsnack

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen